Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti pri rozsiahlej razii zaistili nelegálne anabolické steroidy. Obvinení pred prokurátorom priznali vinu
Zdielať na

Policajti pri rozsiahlej razii zaistili nelegálne anabolické steroidy. Obvinení pred prokurátorom priznali vinu

ŽILINA / Vlani vo februári polícia rozbila zločineckú sieť, ktorá mala predávať obrovské množstvá nelegálnych a predovšetkým nebezpečných anabolík. Na tejto rozsiahlej akcii spolupracovali policajti na Slovensku, Ukrajine v Poľsku a aj vo Francúzsku. Organizovanú skupinu mali riadiť práve zo Slovenska. Policajti zadržali 24 ľudí. Po roku sa niektorí z nich rozhodli pre uzavretie dohody o vine a treste.

V štyroch krajoch urobili policajti rozsiahle domové prehliadky, zaistili stovky balení anabolických steroidov rastových hormónov a liekov. Zaistili aj finančné prostriedky na bankových účtoch a hlavnému podozrivému majetok "Konkrétne dve budovy, šesť motorových vozidiel v hodnote najmenej 520 tisíc eur," uviedol vo februári hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Najviac obvinených bolo zo žilinského kraja, celú skupinu mal riadiť športovec pochádzajúci z Oravy Ľubomír, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe a v tej sú aj ďalší štyria obvinení, jedného stíhajú na slobode. Všetci sa chceli vyhnúť vysokým trestom za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, hrozilo im až 20-ročné väzenie. "Prokurátor uzavrel dohodu o vine a treste," uviedol Matúš Harkabus z krajskej prokuratúry v Žiline. 

Piatim obvineným boli tresty mimoriadne znížene a to preto že počas vyšetrovania spolupracovali s organmi činnými v trestnom konaní a boli nápomocní pri objasňovaní organizovanej trestnej činnosti. "Mimoriadne znížené tresty boli s obvinenými dohodnuté vo výmere najmenej päť rokov s tým, že tento postup nebol aplikovaný u osoby Jozefa Š., ktorého trestné stíhanie ešte pokračuje pre ďalší skutok v prípravnom konaní," dodal Harbakuš. 

Dvaja obvinení sa dohodnúť odmietli. Na nich prokurátor už v najbližších dňoch podá obžalobu. O uzavretých dohodách bude rozhodovať Okresný súd Žilina. Ak súd dohody schváli, obvinení môžu prísť aj o nemalé majetky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy