Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hyenizmus v ľudskej koži: Zlodej ukradol obecný defibrilátor
Zdielať na

Hyenizmus v ľudskej koži: Zlodej ukradol obecný defibrilátor

OŠČADNICA / Krádež, nad ktorou sa človeku zastavuje rozum. V kysuckej dedine Oščadnica niekto ukradol defibrilátor a tamojší obyvatelia si nevedia vysvetliť, na čo mu bude.

​Neznámy zlodej zobral prístroj, ktorý mal v centre obce veľký význam. Defibrilátor zakúpila miestna organizácia telesne postihnutých z peňazí, ktoré vyzbierali na benefičnom koncerte. "Mi starosta volal, čo sa stalo, som skoro chytil infarkt, že toto sa môže stať," povedal Jozef Křivánek, predseda ZO SZTP Oščadnica. Prístroj, ktorý pomáha pri záchrane ľudského života, bol umiestnený na kultúrnom dome. A určený bol nielen pre miestnych. "Jednalo sa o to, že to je tu v strede dediny. Sú tu turisti, je to taký zraz a je to tak po ruke," skonštatoval Křivánek.

Neznámy človek sa najprv neúspešne pokúsil ukradnúť užitočný prístroj počas dňa. "Snažil sa ho vybrať, ale defibrilátor je zabezpečený, tak ho to vystrašilo a ušiel z miesta činu," vyjadril sa Marián Plevko, starosta Oščadnice. No neodradilo ho to a na námestie sa vrátil uprostred noci. "Mňa tento incident zobudil, pretože mám napojený bezpečnostný systém kultúrneho domu na telefón," povedal Plevko.

"Neznámy páchateľ odcudzil z plastovej skrinky umiestnenej na stene kultúrneho domu nástenný defibrilátor. Čím spôsobil škodu obci Oščadnica vo výške 2000 eur," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Ľudia, ktorí defibrilátor kúpili, nemajú snahu zistiť motív tohto nepochopiteľného činu, ale majú pre páchateľa jednu ponuku. "Ja ho prosím, keby ho mohol vrátiť do tejto skrinky, že by sme zabudli na všetko, keby to nám vrátil," dodal Křivánek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy