Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Snehová kalamita na východe Slovenska: V závejoch uviazlo niekoľko vozidiel
Zdielať na

Snehová kalamita na východe Slovenska: V závejoch uviazlo niekoľko vozidiel

SPIŠ / Snehová kalamita na Spiši zamestnávala hasičov a policajtov aj vo štvrtok večer. Silný vietor nafúkal sneh na cesty. V závejoch uviazlo niekoľko osobných áut. Problém mali aj cestári.

Na ceste medzi Smižanmi a Spišským Štvrtkom uviazol vodič poľského kamióna. Hasiči sa ho snažili zo snehu vyhrabať, no nepomohlo. Závozník nám tvrdil, že zišiel z cesty, keď sa chcel vyhnúť cestárskemu autu. Uviazol v priekope, ktorá bola zasypaná snehom. Naspäť na asfalt ho vytiahli až cestári po hodine boja so živlom.

​Približne dve hodiny bola uzavretá cesta medzi Spišským Štvrtkom a Hrabušicami. Dôvodom boli vysoké záveje a uviaznuté autá v nich. "Päť kusov osobných motorových vozidiel, v ktorých sa nachádzalo 12 dospelých osôb. A jedno posypové vozidlo cestárov, ktorí uviazli v priekope," povedal Peter Freundorfer, veliteľ zásahu HaZZ Levoča.


Cesta bola z polovice zafúkaná. Prejazdný bol iba jeden pruh. Autá zapadli, keď sa vyhýbali protiidúcim vozidlám. Pri zásahu sa nikto z pasažierov nezranil. Hasičská technika chlapom postačovala na vytiahnutie osobných áut. S cestárskym autom si bude musieť poradiť ťažká technika.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy