Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Horiaca chatka uväznila majiteľa a už sa mu nedalo pomôcť
Zdielať na

Horiaca chatka uväznila majiteľa a už sa mu nedalo pomôcť

VYŠNÝ SLAVKOV, OKRES LEVOČA / Neďaleko Levoče horela včera večer chatka. Hasičov privolali susedia, ktorí si všimli plamene. Žiaľ vo vnútri bol majiteľ a už sa ho nepodarilo zachrániť.

​Podľa slov susedov to bola pôvodne murovaná pivnica. Majiteľ sa však rozhodol, že si z nej urobí chatku s podkrovím. Býval v neďalekom rodinnom dome spolu s bratom, no v chatke nad rodinnými domami občas prespával. Keď susedia zbadali plamene, zalarmovali dobrovoľných hasičov. Museli však prísť aj profesionáli. Chatka bola celá v plameňoch. "Plameň bol veľký, tak sme išli rýchlo hasiť, sme išli na pomoc, čo sa dalo urobiť," hovorí sused. 

"Sme robili, čo sme mohli ale už to bolo vo veľkých plameňoch," informuje dobrovoľný hasič. Počas zásahu sa hasiči dozvedeli, že v horiacom objekte by sa mohol nachádzať starší pán. To sa žiaľ, napokon potvrdilo. "Po uhasení požiaru bolo zistené a nájdené obhorené telo," informuje riaditeľ HaZZ Prešov Ľubomír Toďor. 

Dobrovoľní hasiči, no aj najbližší susedia sa snažili ešte pred príchodom profesionálov aspoň zmierniť veľké plamene. Robili, čo bolo v ich silách, no muža v horiacej chatke sa im už nepodarilo zachrániť. V snahe o pomoc došlo navyše k zraneniu. "Ešte pred naším príchodom sa niekto z domácich snažil požiar uhasiť a došlo k zraneniu, odviezla ho RZP," hovorí Toďor. "Sme chceli hasiť, veď to bol veľký plameň," hovorí sused. 

Požiar si vyžiadal jeden ľudský život. Príčina je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Z drevenej chatky ostali iba obhorené trámy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy