Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Medvedica zaútočila na poľovníka, preto ju zastrelili. O pár metrov našli zamrznuté mláďatá
Zdielať na

Medvedica zaútočila na poľovníka, preto ju zastrelili. O pár metrov našli zamrznuté mláďatá

NEVIDZANY / Medvedica zaútočila na poľovníka. Stalo sa to v lesoch nad obcou Nevidzany v prievidzskom okrese. Prekvapili ju poľovné psy. Rozbehla sa za nimi a natrafila na ich pána. Zaútočila, a preto ju zastrelil.

Poľovníci boli na pochôdzke v revíri a ich psy zrazu vošli hlbšie do lesa a začali štekať. Rozbehli sa teda za nimi. Zrazu z kríkov vybehla medvedica. Jednému z poľovníkov sa zahryzla do nohavíc. V tom sa ozval výstrel. "Tie psíky ju vydurili, ona sa rozbehla za nimi," povedal poľovník Peter Vrablec. "Bolo to obrovské riziko pre človeka, on nemal inú šancu, len ju zastreliť," vyjadrila sa Anna Weissová, Štátna ochrana prírody.

O pár metrov ďalej našli poľovníci tri zamrznuté mláďatá. "Medvedica nemala brloh, v dôsledku čoho mláďatá zamrzli," ozrejmila Weissová. "Keď je zima a neurobí si brloh, tak tie mláďatá zamrznú," vyjadril sa Vrablec.

Napriek tomu, že mláďatá boli už mŕtve, medvedica si ich stále bránila. Okolnosti tohto prípadu prešetruje štátna ochrana prírody a polícia. "Krajský vyšetrovateľ z Trenčína začal trestné stíhanie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov a prečin pytliactva," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. "Je otázka, že keby ju bol nebol zastrelil, či by to nebolo skončilo horšie," zamyslel sa Vrablec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy