Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič, ktorý nabúral do policajného auta je mrežami. V moči mu zistili drogy
Zdielať na

Vodič, ktorý nabúral do policajného auta je mrežami. V moči mu zistili drogy

LUČENEC / Vodič, ktorý v okrese Lučenec unikal pred policajtmi a nakoniec do ich auta aj narazil, je už za mrežami. Za posledné 2 roky mu súd už dva krát uložil zákaz šoférovať. Za volantom teda nemal čo robiť až do roku 2024. Aj včerajší prípad je dôkazom toho, že 33-ročný Ladislav si z rozhodnutí súdu ťažkú hlavu nerobil.

Približne 14 kilometrová naháňačka sa skončila medzi rodinnými domami v Lučenci v Opatovej. Vodič v slepej ulici nabúral aj do troch áut, medzi nimi aj do policajného. V moči mu zistili drogy. Obvinili ho z troch trestných činov. "Obvinený sa tohto skutku sa dopustil v podmienke. Za marenie výkonu úradného rozhodnutia už bol v minulosti 2x odsúdený," informuje hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Mária Faltániová.

Ladislavovi (33) súd zakázal šoférovať už v septembri 2019 a to na 30 mesiacov za jazdu pod vplyvom návykovej látky. Tento zákaz porušil a tak sa pred súdom ocitol v marci 2020 opäť. Trest bol už prísnejší, za volant si nemohol sadnúť najbližšie 4 roky. Neprešiel ani rok a on opäť šoféroval.

Tento vodič už dvakrát odignoroval súdny zákaz šoférovať a hrozilo, že tak urobí opäť. Vyšetrovateľ aj prokurátor preto žiadali väzbu. Dnes o tom rozhodoval súd. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí do väzby obvineného z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, čiže z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informuje hovorkyňa KS B. Bystrica Nina Uhrovičová. 


Až do súdneho pojednávania bude tento nezodpovedný vodič za mrežami. "Rozhodnutie je právoplatné, keďže obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť," dodala  Uhrovičová. Hrozí mu väzenie až na 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy