Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia zadržala ďalších migrantov: Keď zistili, že sú na Slovensku, neskrývali sklamanie
Zdielať na

Polícia zadržala ďalších migrantov: Keď zistili, že sú na Slovensku, neskrývali sklamanie

DOMANÍKY / Nečakaný náklad v kamióne. Pri Domaníkoch vystúpili z bulharského kamióna traja migranti. Mladí muži z Afganistanu boli ukrytí za paletami s tovarom a chceli sa dostať do Nemecka. Keď zistili, že sú na Slovensku, neskrývali sklamanie.

Bulharský vodič mal kamión plne naložený balíkmi. Okrem tovaru ale nevedomky prevážal aj čosi iné. V návese sa ukrývali traja mladí muži. Prešiel s nimi stovky kilometrov. Kamión zastavil na parkovisku až na Slovensku pri obci Domaníky, pretože vodič počul zvláštne zvuky. Vodič po zaparkovaní zistil, že plomba na návese je porušená.

Keď náves otvoril, v zadnej časti za krabicami s tovarom našiel troch migrantov. Oblečení iba v tenkých bundách a mikinách sedeli na zemi a zohrievali sa pod dekou. Kedy a ako sa do kamióna dostali si vraj vodič vysvetliť nevedel. "Neviem, kedy vošli do kamióna. Počul som buchot, a preto som zastavil," povedal vodič kamióna.

Muži pri sebe doklady nemali, no policajti zistili, že pochádzajú z Afganistanu. Boli sklamaní, keď zistili, že sú na Slovensku. Dostať sa totiž chceli do Nemecka. Nepozorovane sa im podarilo prejsť cez viacero štátov. "Afganistan, Irán, Turecko, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko," prezradil jeden z migrantov.

Migrantov sa na mieste ujala cudzinecká polícia. Zistili, že muži pochádzajúci z Afganistanu a v minulosti požiadali o azyl v Rumunsku. Dvoch, ktorí sú mladiství, previezli do zariadenia v Medzilaborciach, tretieho z nich, ktorý je už plnoletý vrátia späť do Rumunska. Prípadom sa zaoberá aj Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii pre podozrenie z prevádzačstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy