Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otrasný nález v lesoch nad Zvolenom: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vraždy
Zdielať na
Krimi

Otrasný nález v lesoch nad Zvolenom: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin vraždy

Archívna reportáž

Krvavý incident na Orave. Po hádke v dome skončil muž s bodnutým hrudníkom:

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrický krajský policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 34-ročného muža z Banskej Bystrice. Ten mal stáť za smrťou 38-ročného Banskobystričana, ktorého telo našli v lesoch nad Zvolenom.

Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, obvinenie súvisí so sobotňajším nálezom mŕtvoly muža v lesnom poraste nad obcou Očová (okres Zvolen). Po nájdení tela sa rozbehlo rozsiahle vyšetrovanie.

„V prípade bola nariadená súdna pitva, pri ktorej bolo zistené, že smrť osoby bola spôsobená cudzím zavinením, preto prípad prevzal krajský vyšetrovateľ a došlo k zmene právnej kvalifikácie na obzvlášť závažný zločin vraždy. V utorok 15. decembra krajskí kriminalisti vypátrali a zadržali podozrivú osobu, ktorú už krajský vyšetrovateľ obvinil a vykonáva ďalšie procesné úkony,” informuje polícia s tým, že už má potvrdenú aj totožnosť mŕtveho.

Ide o 38-ročného muža z Banskej Bystrice, čo potvrdili aj výsledky testov DNA. Motív vraždy a všetky okolnosti tohto prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

V obci Strečno sa odohrávala rukojemnícka dráma. Obec bola plná policajtov. Na mieste boli kukláči, hliadky z obvodných oddelení, aj policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky. Ulice v obci boli uzavreté. Neďaleko domu stál obrnený transportér. Čo sa presne stalo už povie Andrea Miková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy