Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž (71) sa manželke aj synovi dlhé roky vyhrážal smrťou. Teraz mu hrozí 15-ročné väzenie
Zdielať na

Muž (71) sa manželke aj synovi dlhé roky vyhrážal smrťou. Teraz mu hrozí 15-ročné väzenie

ZEMPLÍN / Ani opakované obvinenia 71-ročného muža nezastavili a svojej manželke dlhé roky ubližoval. Obeťou jeho útokov sa navyše stal aj ich syn. Obom sa vyhrážal, že ich zabije. Údajný agresor skončil za mrežami vyšetrovacej väzby. Hrozí mu až 15-ročné väzenie.

Stalo sa to v jednej z mestských častí na Zemplíne. 71-ročného muža museli policajti z domu vykázať. Prvýkrát sa za mreže vyšetrovacej väzby dostal pred piatimi rokmi. Vtedy sa zabitím vyhrážal manželke a dokonca aj synovi. Po prepustení na slobodu v útokoch podľa polície pokračoval. "On je chorý. On začal piť alkohol a alkohol nad ním zvíťazil. A on si nemôže pomôcť," povedala poškodená.


"Jeho agresivita sa stupňuje až do takej miery, že žena je nútená z domu utekať preč a schovávať sa na rôznych miestach," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Sudca tak muža znova poslal do väzby. No kým on žiadal o prepustenie na slobodu, podľa polície mu teraz pribudli ďalšie obvinenia.


Okrem nebezpečného vyhrážania, aj marenie výkonu úradného rozhodnutia. Obvinili ho aj z týrania blízkej a zverenej osoby. Mužovi hrozí v prípade dokázania viny až 15-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy