Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zadržala dvoch migrantov v chorvátskom kamióne pred českými hranicami
Zdielať na

Polícia zadržala dvoch migrantov v chorvátskom kamióne pred českými hranicami

Archívna reportáž

DIAĽNICA D2 PRI STUPAVE / Policajtov na diaľnici v blízkosti hraníc s Českou republikou zavolal vodič kamiónu, ktorý si všimol ľudí na návese ďalšieho nákladného vozidla. Príslušníci polície pred Stupavou našli na korbe chorvátskeho kamiónu dvoch cudzích štátnych príslušníkov.

Hliadky diaľničného oddelenia Malacky a bratislavskí PMJ-čkári boli podľa informácií na oficiálnej facebookovej stránke polície vyslaní na diaľnicu D2 pred Stupavou v smere do Českej republiky. Podľa prijatého oznámenia vodič kamiónu spozoroval počas jazdy v spätnom zrkadle z návesu znamenie na zastavenie neznámej osoby.

​Policajti po príchode zistili, že v návese chorvátskeho kamiónu sa nachádzajú dvaja migranti. Ich zdravotný stav si vyžiadal ošetrenie zdravotníkov RZP. Prípad bude odovzdaný príslušnému Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Prípadom sa už zaoberajú policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

Vzhľadom na zdravotný stav, migranti museli byť prevezení do nemocnice v Malackách. Hliadka polície ostala zabezpečovať a dokumentovať miesto na diaľnici pri kamióne, ďalšia hliadka sprevádzala sanitku do nemocnice. Keď to zdravotný stav dovolí, budú vypočutí aj migranti. Ďalšie informácie polícia poskytne po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov.

Podobné skúsenosti majú policajti nie prvýkrát: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy