Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kamionista po nehode nafúkal takmer tri promile: Na ceste skončilo 24 ton piesku
Zdielať na

Kamionista po nehode nafúkal takmer tri promile: Na ceste skončilo 24 ton piesku

ZVOLEN / 24-ton piesku skončilo na rýchlostnej ceste na R2 pri Zvolene. Vodič nákladného auta, ktoré tam havarovalo, šoféroval pod vplyvom alkoholu. V dychu mal takmer 3 promile.

R2 pri Zvolene doslova zasypalo 24 ton piesku. Vysypali sa z prevráteného návesu nákladného auta, ktoré sa prevrátilo po náraze do zvodidiel. Vodič nás presviedčal, že musel náhle zabrzdiť. "Auto predo mnou brzdilo, musel som zabrzdiť a dostal som šmyk," povedal vodič nákladného auta.

Kamionista viezol tony piesku, za volantom ale sedel pod vplyvom alkoholu. Vodiča prezradila neistá chôdza, aj dychová skúška. "Pri dychovej skúške vodičovi namerali 2,85 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška bola vyššia ako 3 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Piesok viezol z Čiernej Vody pri Pezinku, havaroval tesne pred cieľom vo Zvolene. Nehodu videla na vlastné oči vodička protiidúceho auta, ktoré poškodili letiace kusy kameňov a betónu. "Stočilo náves a začalo to vybuchovať a v tej chvíli začali lietať kusy aj do nás, bolo to ako z akčného filmu," vyjadrila sa vodička auta.

Cestu museli uzavrieť, poradiť si museli nielen s havarovaným nákladiakom, ale aj s vysypanými tonami piesku. "Tovar budeme musieť najskôr vyložiť z návesu, aby sme kamión mohli dostať na kolesá a odtiahnuť do servisu," zhodnotil Martin Červenec z odťahovej služby. "Vodič sa dopustil trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže tento tretsný čin spáchal pri výkone zamestnania, hrozí zaň vyšší trest - a to odňatie slobody na 2 až 5 rokov," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy