Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dážď, tma a žiadne reflexné prvky. O život prišiel 25-ročný Dominik
Zdielať na

Dážď, tma a žiadne reflexné prvky. O život prišiel 25-ročný Dominik

STREKOV / Novozámockí policajti v utorok večer zasahovali pri dopravnej nehode, pri ktorej mladý vodič zrazil dvoch chodcov. Jeden z nich zraneniam na mieste podľahol.

K nehode došlo na konci obce Strekov smerom na Rúbaň. Podľa predbežných zistení 22-ročný vodič zachytil s vozidlom dvoch chodcov, 27-ročného Richarda previezli do nemocnice a podľa vyjadrení lekárov je mimo ohrozenia života, žiaľ jeho 25-ročný kamarát Dominik na mieste zraneniam podľahol. 

"Presná príčina a miera zavinenia tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania. K ich odhaleniu pomôže aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok bude vo vyšetrovaní dôležitý," informovala polícia na svojej stránke. 

Polícia už v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví. Ani jeden z chodcov nemal na sebe žiadne reflexné prvky. Tie by určite splnili svoju službu a vodiča by na pohyb chodcov upozornili.
Na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy, ten bude skúmať nielen rýchlosť, akou šiel vodič osobného auta, ale aj skutočnosť, či mohol vidieť dve tmavé postavy na kraji cesty a prispôsobiť svoju jazdu tak, aby ich neohrozil. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.
"Vyzývame všetkých chodcov a cyklistov k zodpovednejšiemu správaniu. Keď sa v tomto sychravom počasí a navyše pod rúškom tmy premiestňujete pešo, či už v obci, v meste alebo mimo neho, noste reflexné prvky, môžu vám zachrániť život," dodala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy