Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rodine niekto na dvore chladnokrvne postrelil psa. Zviera pre silné bolesti museli utratiť
Zdielať na

Rodine niekto na dvore chladnokrvne postrelil psa. Zviera pre silné bolesti museli utratiť

PLÁŠŤOVCE / Rodine z Plášťoviec niekto postrelil psa priamo na ich dvore. Zviera bolo vonku aj s ďalšími dvomi psami na oplotenom pozemku. Udialo sa to v čase, keď rodina nebola doma.

Psy behali vonku na oplotenom pozemku, keď prišla rodina domov, jednu sučku našla postrelenú. "Dávali sme nový plot. Oni nemali šancu sa dostať zo záhrady von," skonštatovala Tatiana, majiteľka psa. 6-ročná Lilly ležala v kaluži krvi a už sa nedokázala ani pohnúť. Pani Tatiana vyhľadala okamžite veterinára. "Tam jej urobili snímok a povedali nám, že je to zo vzduchovky strieľané a strela uviazla v chrbtici," povedala Tatiana.

Strela spôsobila to, že sučka kríženca zostala ochrnutá. Prognózy boli zlé, ale rodina vyhľadala ešte ďalších odborníkov. "Nedá sa prijať taká informácia hneď, tak sme išli na druhý deň do Trenčína a nám potvrdili, že skutočne bude najlepšie keď bude vykonaná eutanázia," vyjadrila sa Tatiana.


Zranenú sučku museli dať utratiť. Rodina už podala trestné oznámenie na polícii. Podľa stôp si pani Tatiana myslí, že výstrel smeroval z neďalekej záhrady. "Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu týrania zvierat," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.


Okolnosti prípadu sú v štádiu vyšetrovania. Rodina nám povedala, že na ich ulici sú iba tri domy a podobnú skúsenosť má aj sused z ďalšieho domu. Páchateľa, v tom prípade polícia nevypátrala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy