Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vážna dopravná nehoda pri Banskej Bystrici: Auto zrazilo jelenicu, mladý vodič sa ťažko zranil
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pri Banskej Bystrici: Auto zrazilo jelenicu, mladý vodič sa ťažko zranil

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna nehoda sa stala pri Banskej Bystrici. Auto, v ktorom sedel mladý muž a jeho priateľka, sa zrazilo s jelenicou. Náraz bol taký silný, že čelné sklo vtlačilo do interiéru auta a vodič sa ťažko zranil.

Dvojica sa neskoro večer vracala domov do Brezna. Na hlavnom ťahu, pár kilometrov za Banskou Bystricou im do cesty vbehla lesná zver. "Osobnému autu do jazdnej dráhy náhle vbehla lesná zver, pričom došlo k čelnej zrážke," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Zviera prerazilo čelné sklo a odhodilo ho do priekopy. Kým mladá spolujazdkyňa vyviazla bez vážnejších následkov, zranenému mužovi pomáhali okoloidúci vodiči. "Jedná osoba bola zranená , jedna bola bez zranenia. Osobu sme vyprostili za pomoci nosítok z vozidla," vyjadril sa Michal Kováč, HaZZ Banská Bystrica.

Vodič sa pri nehode vážne zranil. So zlomeninami ho záchranári previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. "Prevenciou pred takýmito nehodami, najmä na miestach kde je dopravné značenie so zvýšeným výskytom zveri, treba znížiť rýchlosť," upozorňuje Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy