Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podgurážený muž vyhodil svoju družku z balkóna. Za vraždu dostal 17 a pol roka
Zdielať na

Podgurážený muž vyhodil svoju družku z balkóna. Za vraždu dostal 17 a pol roka

KOŠICE / Smrteľným pádom ženy z balkóna na druhom poschodí sa súd zaoberá už dva roky. Po odvolaniach v stredu krajský súd rozhodol. Obžalovaný Tibor dostal 17 a pol ročné väzenie.

"Krajský súd súhlasí s rozhodnutím okresného súdu, že obžalovaný Tibor Hajduček spáchal skutok tak, ako je formulovaný vo výrokovej časti prvostupňového súdu," uviedol predseda senátu.

K vražde došlo v bytovke na Jesenej ulici, kde obžalovaný Tibor býval. Dvojica údajne celý deň popíjala a krátko pred polnocou došlo na balkóne k hádke. Renátu mal Tibor držať za nohy. Z druhého poschodia visela dole hlavou, no rukami sa snažila zachytiť zábradlia. Tibor ju ale pustil a žena spadla z niekoľkometrovej výšky na trávu. Zraneniam na mieste podľahla. "Som bol opitý taký, že si nepamätám nič," povedal Tibor, obžalovaný.

47-ročného Tibora uznal okresný súd v decembri vinným. Dostal 15 rokov a 20 mesiacov v ústave s maximálnym stupňom stráženia. V júni prebehla dôkladnejšia rekonštrukcia vraždy, ktorá by dopomohla k jasnejšiemu výsledku. O mesiac neskôr súd po vypočutí znalkyne a prednesení záverečných rečí vzniesol rozsudok. Opäť s nim nesúhlasil.

Kedže sa obžalovaný Tibor H. na okresnom súde odvolal o jeho osude musel rozhodovať krajský súd. Ten sťažnosť zamietol a rozsudok potvrdil. "Mohol dostať viac, ale je to tak, tak som rada, že to už tak je nejak. Dcéru mi nikto nevráti," vyjadrila sa matka nebohej. Trest 17 a pol roka je právoplatný. O podmienečne prepustenie môže požiadať po uplynutí troch štvrtín trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy