Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Od tragickej nehody na Orave prešli 2 roky. Poľskí vodiči luxusných áut sú stále na slobode
Zdielať na

Od tragickej nehody na Orave prešli 2 roky. Poľskí vodiči luxusných áut sú stále na slobode

ORAVA / Presne pred dvoma rokmi sa stala nehoda, ktorá otriasla nielen Slovenskom. Traja vodiči z Poľska sa na Orave pretekali na luxusných autách, pričom došlo k tragédii, pri ktorej zahynul nevinný Slovák.

Zábery z tragického konca naháňačky troch Poliakov zachytila kamera v aute vodiča, ktorého tesne predtým obiehali na svojich drahých autách. Pri tejto havárii pred dvomi rokmi zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín. Polícia krátko na to obvinila trojicu vodičov, ktorí sa zúčastnili pirátskej jazdy, no spis k tomuto prípadu ešte stále nie je uzavretý.  "Aktuálne vyšetrovateľ PZ považuje vyšetrovanie za fakticky ukončené. V tomto čase sa vykonáva komunikácia s poškodenými ohľadne nároku na náhradu škody," informoval hovorca krajskej prokuratúry Martin Kokles. 

Najprv boli všetci traja vyšetrovaní za mrežami, no postupne ich žilinskí sudcovia prepustili z väzby. Podľa polície na tragédii nesie ten najväčší podiel viny Marcin - šofér čierneho Porsche, ktoré čelne narazilo do auta, v ktorom zahynul nevinný človek. "V prípade jeho uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody v dolnej hranici 15 rokov a v hornej hranici 20 rokov," informoval ďalej Kokles. 

​Nie je ale vôbec vylúčené, že bude vo väzení kratšie, ako 15 rokov. "Krajský prokurátor má v úmysle s obvinenými uzatvoriť dohodu o vine a treste," dodal hovorca. 

 Všetci traja obvinení muži sú teda teraz na slobode a je možné, že dvaja z nich za mreže vôbec nepôjdu.  A to i napriek tomu, že im hrozí strata slobody až na desať rokov.  "Obvinení, ktorí sú stíhaní za trestný čin všeobecného ohrozenia môžu v prípade uzavretia dohody o vine a treste dostať za splnenenia podmienok aj podmienečný trest odňatia slobody," uzavrel hovorca krajskej prokuratúry Martin Kokles. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy