Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súdy: Dopravnú nehodu spôsobil Ján Langoš
Zdielať na
Krimi

Súdy: Dopravnú nehodu spôsobil Ján Langoš

Zdroj: SITA/Marián Angelovič

V tejto veci už raz bolo podľa hovorcu zastavené trestné stíhanie v januári 2007.

"Okresný prokurátor Košice - okolie opätovne zastavil trestné stíhanie proti Štefanovi H. (1979) z Mokraniec za prečin usmrtenia," uviedol hovorca košickej Krajskej prokuratúry Milan Filičko.
      

V tejto veci už raz bolo podľa hovorcu zastavené trestné stíhanie v januári 2007. Na základe odborného vyjadrenia, ktoré následne predložil zástupca poškodenej strany, generálny prokurátor Dobroslav Trnka nariadil vo veci ďalej konať, keďže spomínané vyjadrenie spochybňovalo niektoré závery znaleckého posudku. V decembri 2007 prokurátor nariadil, aby vyšetrovateľ pribral na podanie znaleckého posudku znalecký ústav a aby ten preskúmal posudok predchádzajúceho znalca.
      

"Na základe uvedeného znalecký ústav podal posudok, ktorý bol spolu z ďalšími vo veci vykonanými dôkazmi podkladom na opätovné zastavenie trestného stíhania," povedal Filičko.

Aj z tohto posudku podľa neho vyplynulo, že nehodu spôsobil poškodený, ktorý šiel vysokou rýchlosťou (140 - 160 km/h) v úseku, kde je povolená rýchlosť 90 km/h. "Vodič Ing. Ján L. nereagoval na situáciu pred svojím vozidlom a obvinený Štefan H. svojím konaním počas jazdy nevytvoril pre poškodeného náhlu prekážku," vysvetlil hovorca.
      

Uznesenie o zastavení trestného stíhania nie je zatiaľ právoplatné, keďže možno proti nemu podať sťažnosť do troch dní od doručenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy