Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodca (71) zrazil pri Svidníku troch cyklistov, jeden nehodu neprežil
Zdielať na

Dôchodca (71) zrazil pri Svidníku troch cyklistov, jeden nehodu neprežil

NIŽNÝ ORLÍK/VYŠNÝ ORLÍK / Tragédiou sa v sobotu skončila zrážka osobného auta s partiou cyklistov. Stalo sa to neďaleko Svidníka. Za volantom auta sedel 71-ročný vodič. Jeden z cyklistov zrážku neprežil. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých čitateľov.

"Krátko po 19-tej hodine sme dostali na tiesňovú linku informáciu o dopravnej nehode osobného auta a troch cyklistov," uviedla hovorkyňa OS záchranárov Alena Krčová. Havarované osobné auto a na zemi okrem zničených bicyklov aj traja zranení cyklisti. "Na miesto sme bezodkladne vyslali záchranárov, aby zraneným pomohli," informovala Krčová.

​Stalo sa to na ceste medzi dedinami Vyšný a Nižný Orlík. Prečo sa to stalo a za akých okolností teraz vyšetruje polícia. Jeden z cyklistov 54-ročný muž utrpel také zranenia, ktorým napriek snahe záchranárov podľahol ešte na mieste nehody.


Pomoc záchranárov potrebovali aj ďalší dvaja cyklisti. Osobné auto malo preliačené okrem kapoty aj čelné sklo a dokonca aj strechu. 71-ročný vodič osobného auta sa podrobil aj dychovej skúške, tá mala negatívny výsledok. Cesta medzi dedinami bola na istý čas úplne uzavretá.

"Ďalší dvaja účastníci utrpeli najmä úrazy hlavy a dolných končatín. Následne boli transportovaní do nemocnice," dodala Krčová. "V prípade smrteľnej dopravnej nehody začala polícia trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ PRešov Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy