Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík (27) sa za mestom pokúsil o znásilnenie okoloidúcej ženy (50). Neurobil to prvýkrát
Zdielať na

Mladík (27) sa za mestom pokúsil o znásilnenie okoloidúcej ženy (50). Neurobil to prvýkrát

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Policajti z Bánoviec nad Bebravou zadržali muža, ktorý plánoval znásilniť 50- ročnú ženu. Vrhol sa na ňu za mestom, ale ona sa ubránila. Maroš(27) skončil v putách. Ide o muža, ktorý sa rovnakého skutku dopustil aj v minulosti.

Žena bola na prechádzke. Pár metrov za mestom si všimla, že ju prenasleduje neznámy muž. "Obvinený muž mal vo večerných hodinách na poľnej ceste napadnúť ženu s úmyslom sexuálneho kontaktu," vyjadrila sa hovorkyňa polície v Trenčíne Danka Adámiková. Vrhol sa na ňu a začal ju obchytkávať. Ona sa však nevzdala a začala sa brániť. "Potom, ako začala žena kričať o pomoc, páchateľ ušiel. Napriek tomu spôsobil žene zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," informovala ďalej policajná hovorkyňa. 

Zatiaľ čo ženu ratovali lekári, páchateľa začali policajti z Bánoviec nad Bebravou hľadať po celom meste. Boli úspešní. Zadržali ho rekordne rýchlo. V priebehu necelých dvoch hodín už sedel v cele. "Vyšetrovateľ OR PZ v Bánovciach nad Bebravou vzniesol obvinenie 27- ročnému mužovi z okresu Bánovce nad Bebravou za zločin sexuálneho násilia spáchaného v štádiu pokusu," uviedla policajná hovorkyňa. 

Obvinený muž sa rovnakého skutku už v minulosti dopustil. V roku 2015 sa pokúsil znásilniť dve ženy. Jednou z nich bola 56- ročná pani, ktorá išla do práce. "To sa nedá opísať, bola som bezmocná, myslela som, že sú to posledné minúty moje, to sa nedá opísať," vyjadrila sa napadnutá žena Antónia. Začala s ním zápasiť a zachránilo ju to, že ho uhryzla do ruky. O pár týždňov neskôr sa vrhol na 28- ročnú cyklistku. Aj ona sa ubránila a páchateľ skončil za mrežami. "Vtedy sa priznal a okresný súd mu vymeral štyri roky nepodmienečne," uviedol hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. Najnovšie putoval za mreže opäť. Sudca okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou ho poslal do vyšetrovacej väzby. "Existuje obava, že by pokračoval v trestnej činnosti, preto ho sudca vzal do tzv. preventívnej väzby," ozrejmil Tarabus. "Určite je nebezpečný pre spoločnosť, súdni znalci by mali rozhodnúť o jeho ďalšej liečbe," vyjadrila sa k prípadu aj psychologička Darina Hrabovská. V prípade dokázania viny mu hrozí desať rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy