Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rodina bez hanby znečisťovala životné prostredie. Svedkovia neverili vlastným očiam
Zdielať na

Rodina bez hanby znečisťovala životné prostredie. Svedkovia neverili vlastným očiam

RIMAVSKÁ SOBOTA / Neverila vlastným očiam. Mária z Rimavskej Soboty priamo na poludnie natrafila na rodinu, ktorá bez hanby znečisťovala životné prostredie - a to hneď vedľa hlavnej cesty. Podarilo sa jej odfotiť auto. Policajti už vedia, o koho ide.

Svoje auto naložili odpadkami a chceli sa ich zbaviť. Podľa svedkyne ich vyhadzovali priamo do prírody. Toto konanie ju mimoriadne nahnevalo. Najskôr chcela prejsť okolo nich bez komentára, no potom sa rozhodla to neignorovať. Ich reakcia ju ale zaskočila.

"Keď som sa otočila, tak som ich vyzvala, že prečo to vyhadzujú, že či sa vôbec nehanbia. Pani mi hneď drzo reagovala, že nie, že prečo by sa mali hanbiť," povedala svedkyňa Mária. Keď ale Mária spomenula, že zavolá políciu, trojica začala smeti nakladať späť do auta. "Tri osoby to boli, mama oco a mohol to byť ich syn," prezradila ďalej Mária.


Nemilú skúsenosť zverejnila aj na sociálnej sieti. Príspevok má takmer 17-tisíc zdieľaní, drvivá väčšina komentujúcich počíňanie rodiny odsúdila. Niektorí za znečisťovanie prírody navrhujú vyššie pokuty, iní by ich poslali zbierať smeti po meste. "Nahnevalo ma to, že máme kontajnery, máme odberné miesta, smetné kupy, Brantner, technické služby mesta, žijeme v 21.storočí a toto by sa jednoducho nemalo robiť," skonštatovala Mária.


Príspevok na sociálnej sieti sa dostal až k policajtom, ktorí Máriu kontaktovali a začali udalosť riešiť. "Polícia v Rimavskej Sobote túto vec objasňovala ako priestupok proti poriadku v správe a správa bola predložená odboru starostlivosti o životné prostredie," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Zamestnanci okresného úradu sa na miesto pôjdu pozrieť v utorok a na základe toho vyhodnotia, ako budú ďalej postupovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy