Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na kúpalisku v Podhájskej zasahuje polícia. Vyšetrujú enviromentálnu kriminalitu
Zdielať na

Na kúpalisku v Podhájskej zasahuje polícia. Vyšetrujú enviromentálnu kriminalitu

Archívna reportáž

PODHÁJSKA / Obľúbené termálne kúpalisko v Podhájskej vo štvrtok zostalo pre tisíce ľudí zatvorené. Dôvodom je zásah enviro- polície z Národnej kriminálnej agentúry. Ich akcia má krycí názov "Prameň" a týka sa viacerých podozrení. Zásah poznačil aj návštevníkov, pretože pre vyšetrovanie museli bazény s termálnou vodou vypustiť.

​"Spolu s ďalšími útvarmi polície a znalcami, zabezpečujeme dôkazy a stopy pre vyšetrovanie a znalecké skúmanie. Prebiehajúce vyšetrovacie úkony súvisia s podozrením z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu," informovala polícia na svojej stránke. 

Vyšetrovanie sa týka čerpania a používania termálnej vody bez príslušných povolení a v rozpore s vydanými povoleniami. Súčasne je zamerané aj na závažné znečisťovanie životného prostredia vypúšťaním bazénovej vody bez povolenia do vodného toku. Bližšie informácie o prebiehajúcej akcii z taktických dôvodov polícia nechce uvádzať.

"Upozorňujeme však, že objekt kúpaliska v obci Podhájska bude pre verejnosť uzavretý až do ukončenia vyšetrovacích úkonov," dodala polícia. Podľa starostu obce kúpalisko otvoria už v piatok. 

Pozrite si archívnu reportáž o kúpalisku v Podhájskej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy