Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vážna nehoda auta pri Prievidzi. Mladíka v kritickom stave previezli do nemocnice
Zdielať na

Vážna nehoda auta pri Prievidzi. Mladíka v kritickom stave previezli do nemocnice

HANDLOVÁ / Záchranári v stredu večer ratovali 19-ročného muža. Havaroval asi dva kilometre za Prievidzou, v smere na Handlovú. Dostal šmyk a skončil v lese. S ťažkými poraneniami hlavy ho v kritickom stave prevážali do nemocnice.

Podľa svedkov išiel 19-ročný mladík rýchlo a nezvládol predbiehanie. "K dopravnej nehode došlo tak, že 19-ročný vodič potom, ako mal predbehnúť vozidlo a zaradiť sa do svojho pruhu dostal šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru a narazil do stromu," informuje policajný hovorca Pavol Kudlička. 

"Ja som išla z Handlovej, videla som chlapca na dvoch kolesách, utekala som za ním, išiel veľmi rýchlo, počulo šmyk," vraví svedkyňa nehody. Osobné auto skončilo v lese. Zastavili ho až stromy.

Okoloidúci vodiči sa rozbehli ratovať posádku auta. Našli v ňom iba vodiča. "Nebol pri vedomí, pomohol mu manželský pár, ktorý ho vybral von. Mal krvavú hlavu," pokračuje svedkyňa. "Po príchode na miesto sme zistili, že osoba je mimo vozidla, začali sme spolu so zdravotníkmi s resuscitáciou," uviedol veliteľ zásahu Jozef Krausko. Podľa svedkyne mladík dýchal nepravidelne a plytko. 

Vodič utrpel vážne poranenia hlavy. Záchranári ho museli čo najrýchlejšie transportovať do nemocnice. "Muž utrpel ťažké zranenia a vzhľadom na jeho poranenia ho museli záchranári uviesť do umelého spánku. Do nemocnice ho prevážali v kritickom stave," potvrdila hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Presnú príčinu nehody bude zisťovať znalec z odboru cestná doprava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy