Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lukáš, ktorý surovo vraždil v Kežmarku sa postavil pred súd. Spoznal svoj trest
Zdielať na

Lukáš, ktorý surovo vraždil v Kežmarku sa postavil pred súd. Spoznal svoj trest

KEŽMAROK / Dvadsaťjedenročný Lukáš, ktorý začiatkom roka dobodal prevádzkovateľa penziónu v Kežmarku, sa postavil pred súd. Okrem otca troch detí, ktorého surovo pripravil o život, vážne zranil aj ďalších dvoch ľudí. So súdom uzavrel dohodu o vine a treste.

Mladíka krátko po vražde v penzióne zadržali policajti. Odvtedy je vo väzbe. V putách ho vo štvrtok predviedli pred súd. Mladý muž obžalovaný z vraždy uzavrel so súdom dohodu o vine a treste. Bol uznaný vinným zo smrti muža, ktorého viacerými bodnými ranami pripravil o život a neskôr ešte vážne zranil ďalších dvoch cudzincov. Tí sa nechtiac stali svedkami jeho ohavného skutku a tak nôž obrátil aj proti nim. Život jedného z mužov visel na vlásku. Lekárom sa ho našťastie podarilo zachrániť.

"Obžalovaný bol uznaný za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy, z časti dokonaný a z časti v štádiu pokusu, za čo mu bol uložený trest 22 rokov a 6 mesiacov so zaradením do maximálneho stupňa stráženia," uviedla hovorkyňa súdov v prešovskom kraji, Ivana Petrufová. 

Po mužovi, ktorého mladý muž pripravil o život, ostala smútiaca manželka a ich tri deti. Súd uložil obžalovanému okrem výšky trestu tiež povinnosť uhradiť poškodeným uplatnenú škodu. Jednou poľahčujúcou okolnosťou bolo to, že svoje konanie pred súdom oľutoval. Priťažila mu ale okrem závažnosti mimoriadne ohavného skutku aj jeho pomerne bohatá trestná minulosť. "Ja len chcem, aby už nikdy nikomu neublížil," uviedla manželka nebohého muža. 

Proti rozsudku sa už obžalovaný nemôže odvolať, je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy