Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajt, ktorý nabúra, nesmie vyšetrovať vlastnú nehodu
Zdielať na
Krimi

Policajt, ktorý nabúra, nesmie vyšetrovať vlastnú nehodu

Packa: Je jedno, kto do koho narazí, jedná sa o dopravnú nehodu

Pani Máriu z Prešova zaujíma, či sú policajti povinní oznámiť rodine, keď sa stane nehoda. Takisto sa pýta, či by mali policajti vypočuť aj tých svedkov, ktorí boli na mieste ako prví.

„Policajti v tomto prípade oznamujú nehodu len pokiaľ sú tragické následky, tzn. keď sú tam mŕtvi, vypočúvajú všetkých svedkov nehody nielen prvých alebo posledných, ale všetkých,“ vysvetľuje Packa.

Moniku z Martina zase zaujíma, na koho sa má obrátiť v prípade, že sa zrazí s policajným autom. Pýta sa, či musí volať tzv. „nehodovkárov“, alebo či môžu túto nehodu riešiť aj policajti z nabúraného auta.

„Je jedno, kto do koho narazí, jedná sa o dopravnú nehodu a dopravnú nehodu vždy vyšetruje dopravná polícia. Vyšetrovať nesmie ten policajt, ktorý je účastníkom dopravnej nehody,“ radí prezident PZ.

Obrovský šok zažil divák, ktorý bol na obvodnom oddelení v mestečku Šaštín.

„Myslel som si, že dom hrôzy je iba vo filmoch! Po vstupe do budovy sa mi zdalo, že som sa hviezdnou bránou, či strojom času preniesol do čias pred rokom 1989! To vybavenie policajtov bolo úbohé. Nemajú tam ani len stoličky, otrasná zastaraná architektúra z čias totality, no a všade bolo cítiť nejaký podivný puch. Tam sa predsa nemôže dať pracovať,“ napísal šokovaný divák.

Policajný prezident  Ján Packa na jednej strane priznáva, že niektoré obvodné oddelenia sú v dezolátnom stane, zároveň konštatuje, že len v minulom roku sa zrekonštruovalo približne 60 staníc. „Tento rok nás čaká ďalších 60, ktoré by sme chceli dať dohromady,“ dodáva Packa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy