Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Platiť poistku za auto, ktoré ste dávno predali? I to sa môže stať
Zdielať na
Krimi

Platiť poistku za auto, ktoré ste dávno predali? I to sa môže stať

Na túto a ďalšie otázky opäť odpovedá prezident Policajného zboru SR Ján Packa

Pán Milan predal svoje auto s tým, že do 15 dní ho kupec prepíše. Aj keď má kúpno-predajnú zmluvu a napísal mu splnomocnenie, ešte stále je auto napísané na pôvodného majiteľa. Kupec teraz nezdvíha telefóny a pánovi Milanovi už prišla aj upomienka za nezaplatenú zákonnú poistku. Preto sa pýta, čo má robiť.

„Každý predávajúci je povinný po predaji okamžite odhlásiť auto a túto skutočnosť nahlásiť poisťovni aj s fotokópiou technického preukazu a zase kupujúci je povinný do 15 dní prihlásiť svoje auto na dopravnom inšpektoráte. Pokiaľ tak neurobí, dopúšťa sa priestupku a môže byť oznámený na obvodné oddelenie,“ hovorí Ján Packa.

Divák išiel z Nových Zámkov do Šale. Bolo to neskoro v noci, keď pred sebou zbadal troch cyklistov. Dvaja z nich išli vedľa seba. Snažil sa ich teda obísť, avšak oproti išiel traktor. Ten ťahal poľnohospodárske zariadenie, ktoré nebolo osvetlené a prečnievalo aj do protismeru. Nastala zrážka a osobné auto je podľa slov diváka úplne zničené. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

„Je veľmi dôležité, kde prišlo ku zrážke vozidiel. Ak prišlo ku zrážke na vodičovej strane cesty, tak potom on nie je vinný, ale je vinný ten, komu prečnievalo zariadenie, pretože nebolo označené, alebo osvetlené, ale pokiaľ prišlo k zrážke v protismere, tak potom je vinný tento pán, ktorý nemá čo predbiehať vtedy keď ide v protismere vozidlo,“ vysvetľuje prezident Policajného zboru SR.

Jána z Banskej Bystrice pokutovali policajti za to, že mal na modro osvetlené predné ostrekovače. Chcel by teda vysvetlenie, ako je možné, že kamióny sa môžu premávať po slovenských cestách osvetlené ako vianočné stromčeky.

Pána Jána tiež zaujímalo, prečo nemôže byť čierny pás, ktorý slúži ako slnečná clona, umiestnený na čelnom skle. Za ten ho totiž policajti tiež pokutovali.

Odpovede na dané otázky sa dozviete v priloženom videu.


Zdielať na

Najčítanejšie správy