Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma v bytovke v Humennom. Muž s nožom mal napádať svoju matku, zaútočil aj priamo na policajtov
Zdielať na

Dráma v bytovke v Humennom. Muž s nožom mal napádať svoju matku, zaútočil aj priamo na policajtov

HUMENNÉ / Nožom údajne najprv napadol svoju matku, ktorá našla pomoc u susedov. Agresor sa však neupokojil. V bytovke v Humennom museli zasahovať policajti. Muž vyzbrojený nožom útočil aj na nich a pritom sa im vyhrážal. Skončil za mrežami policajnej cely.

Policajná hliadka na miesto prišla okolo ôsmej večer. Syn sa mal agresívne správať k svojej matke. Podľa zdroja TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal od nej pýtať peniaze, pričom mal mať v ruke nôž. Tá v strachu išla hľadať pomoc u suseda. Keď to syn videl, mal sa jej vyhrážať, že ju zabije. Žene mal pred útokom nožom pomôcť práve sused. Ten zavolal políciu. "Policajná hliadka najprv preverila oznámenie o tom, že syn má napádať matku. Na výzvy, aby od konania upustil, nereagoval," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Policajti údajného agresora vyzvali, aby z bytu vyšiel, no dopadlo to tak, že muž napokon vyzbrojený nožom zaútočil priamo na policajtov.

"Svoje útoky nasmeroval na členov hliadky, pričom mal v ruke nôž. Vulgárne nadával a vyhrážal sa im," informovala ďalej hovorkyňa polície. Muža sa im podarilo spacifikovať, pričom museli použiť donucovacie prostriedky. K zraneniu policajtov našťastie nedošlo. Na okolnosti sme sa chceli opýtať matky obvineného. Dvere bytu neotváral nik.

Muž skončil za mrežami policajnej cely, no kým ho tam z bytu dostali, mal byť po celý čas agresívny. Čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania a z útoku na verejného činiteľa. "42-ročnému mužovi zo Zemplínskych Hámrov hrozí pri dokázaní viny až 8-ročné väzenie," dodala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy