Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zastavila cyklistu, ktorý nafúkal rekordné množstvo: Päť promile? To aj koňa musí vykotiť
Zdielať na

Polícia zastavila cyklistu, ktorý nafúkal rekordné množstvo: Päť promile? To aj koňa musí vykotiť

TEKOVSKÉ LUŽANY / Policajti v Tekovských Lužanoch kontrolovali dôchodcu, ktorý išiel na bicykli. Po chvíli zistili, že majú dočinenia s rekordmanom. Muž počas dychovej skúšky nafúkal neuveriteľných 5 promile. Cyklista nám však tvrdil, že pil iba kávu.

Dôchodcu, ktorý išiel na bicykli spozorovali policajti iba pár metrov od domu, v ktorom býval. Nezdala sa im jeho jazda. Všimli si, že jazdí zo strany na stranu kľučkuje a má neistú jazdu. "Bol som pre chleba akurát ma zastavili policajti či som pil, hovorím áno pil som ráno kávu," povedal cyklista Jozef Gilanyi.  Policajti sa preto rozhodli, že skontrolujú či cyklista pred jazdou pil. Urobili mu  dychovú skúšku, ktorá ich napokon šokovala. "Nafúkal vyše 5 promile," vyjadrila sa hovorkyňa polície Viktória Borloková. "Ježiši 5 promile však to je nonsens, to by som musel padnúť do jarku asi aj s bicyklom,"  pokračoval Jozef Gilanyi, cyklista. 

Keď policajti zistili koľko muž nafúkal neverili vlastným očiam. On zas naopak tvrdí, že vôbec nič nepil a nevie si to vysvetliť. "Hovorím, ako je to možné pre boha posledné glgy čo som dopil, bolo asi 10 hodín večer aj to pijem len desinu pivo," vysvetľoval cyklista. Muža, kontrolovali policajti dopoludnia okolo desiatej hodiny. Ani jeho partnerka nechápe prečo toľko nafúkal. Priznal, že počas dňa si zvykne dať pivo.

Jozef si tak celú situáciu nevie vysvetliť. Odborníci hovoria o tom, že vo všeobecnosti 5 promile môže byť smrteľnou dávkou. Sú však aj takí, ktorí to prežijú. "To nie je užívateľ alkoholu ale človek, ktorý je už závislý na alkohole," dodal Marián Daubner, odborník pre liečbu závislosti. 

Celý rozhovor s mužom, ktorý nafúkal 5 promile TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy