Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič z Banskej Bystrice nezatavil na STOP-ke. Výsledkom bola vážna nehoda troch áut
Zdielať na

Vodič z Banskej Bystrice nezatavil na STOP-ke. Výsledkom bola vážna nehoda troch áut

VEĽKÝ KRTÍŠ / Leteckí záchranári smerovali včera do okresu Veľký Krtíš. Pri nehode troch áut sa vážne zranil jeden zo šiestich účastníkov. Vodič z Banskej Bystrice sa aj s manželkou vracal z kúpaliska v Dolnej Strehovej a nezastal na STOP-ke.

Takto to včera vyzeralo na kľačianskej križovatke, keď na miesto dorazili záchranárske zložky. Tri rozbité autá, dvaja zranení muži bezvládne ležali na lúke. "Kľačianska križovatka, smer Horná Strehová. My už sami dobre vieme, že keď sa tu stane nejaká nehoda, tak je vážna," hovorí veliteľ zásahu Zdeněk Puškár. 

Hasiči pôvodne dostali informáciu, že v jednom z áut sú dve zakliesnené osoby. Preto na miesto vyslali aj ich kolegov z Lučenca. "Najhoršie dopadli v tom červenom aute. Tí boli zakliesnení obidvaja. Jednému sa dvere nedali otvoriť, bol tam zakliesnený a toho druhého sme dostali von," opisuje nehodu jeden z vodičov.  

Okoloidúcim vodičom sa 69-ročných mužov z okresu Nové Zámky podarilo vyslobodiť a vybrať z auta. "Prišli sme sem naraz aj s vozidlom RZP a začali sme sa venovať ošetreniu zranených osôb," dodáva Puškár. 

Najvážnejšie sa zranil vodič Fabie, ktorý išiel po hlavnej. S podozrením na vážne vnútorné poranenia ho vrtuľníkom transportovali do banskobystrickej nemocnice. V každom z troch áut sedeli dve osoby, ostatní majú iba ľahké zranenia. Vodič z Banskej Bystrice, s ktorým sme sa rozprávali priznal, že si nevšimol značku STOP a na križovatke nezastal. Narazil do Fabie idúcej od Lučenca.

"Po zrážke vozidiel došlo k nárazu do ďalšieho vozidla, ktoré taktiež prichádzalo k vedľajšej cesty," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Na tom istom mieste došlo v minulosti už k mnohým vážnym dopravným nehodám, aj s tragickým koncom. Policajti preto viackrát žiadali vybudovanie kruhového objazdu, no od kompetentných bola odpoveď zatiaľ vždy zamietavá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy