Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena, ktorá v Nitre podpálila čerpaciu stanicu, do väzenia nepoputuje. Na slobode ale nebude
Zdielať na

Žena, ktorá v Nitre podpálila čerpaciu stanicu, do väzenia nepoputuje. Na slobode ale nebude

NITRA / Polícia už uzatvorila prípad 27-ročnej ženy, ktorá podpálila v Nitre čerpaciu stanicu. V apríli žena rozliala pri stojanoch benzín a potom ho zapálila. Po čine páchateľku zadržala polícia a skončila vo väzbe, kde strávila takmer dva mesiace.

Žena, prišla na jednu z nitrianskych čerpacích staníc v apríli do rúk zobrala tankovaciu pištoľ a na zem rozliala benzín. Páchateľka najskôr prišla k jednému stojanu a a potom ako z neho vyliala zhruba 15 litrov benzínu škrtla zapaľovačom.  Následne podpaľačka prešla k druhému stojanu a urobila to isté aj napriek tomu, že za chrbtom jej už horelo. Pritom žene vzbĺkla aj obuv a následne z miesta ušla."Ona akoby tam chcela v tom ohni ostať ale potom sa začala oprašovať od ohňa lebo jej horeli nohy," povedala svedkyňa incidentu.



Polícia po niekoľkých týždňoch vyšetrovanie tohto prípadu ukončila. "Vyšetrovateľ policajného zboru zastavil stíhanie z dôvodu nepríčetnosti," uviedla policajná hovorkyňa Viktória Borloková.


Policajti, najskôr ženu obvinili a súd koncom apríla rozhodol, že bude stíhaná vo väzbe. Po zastavení stíhania ju prepustili, na slobode však nie je. "Vami označená osoba sa nachádza v Psychiatrickej nemocnici vo Veľkom Záluží. Vo  väzbe bola do 18.6.2020," uvádza v stanovisku hovorca prokuratúry Jaroslav Maček.


Podľa vyjadrenia z prokuratúry páchateľka už aj v minulosti podstúpila psychiatrickú liečbu. "Po právoplatnosti uznesenia o zastavení trestného stíhania bude podaný dozorujúcou prokurátorkou návrh na uloženie ochranného liečenia ústavnou formou," dodal Maček.

Detská hra s ohňom sa zmenila na požiar. Viac sa dozviete v reportáži:

Najčítanejšie správy