Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Alžbetu obvinili zo smrti príbuzných. Súd jej vinu nedokázal
Zdielať na

Alžbetu obvinili zo smrti príbuzných. Súd jej vinu nedokázal

OKOČ / Súdili ju za vraždu manželov v obci Okoč. Prokurátor žiadal pre Alžbetu 25-ročný trest. V prípade, ale nastal zvrat. Deti nebohých po vyhlásení verdiktu len ťažko hľadali slová. Súdny proces totiž Alžbete vraždu nedokázal. Zároveň ju, ale odsúdil za iný trestný čin.

Brutálna vražda Frederiky a Vojtecha sa stala v roku 2017. Podľa obžaloby vraždila ich príbuzná Alžbeta. Manželia prišli o život v dome v obci Okoč. Vojtech mal v tele 6 bodných rán. Jeho manželka až 55. Motívom mali byť peniaze. Alžbeta mala finančné problémy a dlžoby vo výške 11 tisíc eur. Nebohí mali zdediť väčšiu sumu peňazí, o ktorých mala vedieť. Z domu po krvavom incidente zmizlo 700 eur. Alžbeta prišla aj na pohreb nebohých. Polícia ju z vraždy obvinila až neskôr.

Obžalovaná vinu vždy odmietala. Pred súdom tvrdila, že keď vošla do domu, manželia ležali mŕtvi v kaluži krvi. Nikomu o tom viac ako rok nepovedala. Vraj mlčala zo strachu. Alžbetu v utorok na súd v Trnave priviezla ozbrojená eskorta z väzby z Leopoldova. K procesu sa dvomi vetami vyjadrila aj obžalovaná. Vraj ľutuje, že nikomu nepovedala, že v dome našla zosnulých. A aj keď poškodení tomu neveria, vraždu nespáchala. Predseda senátu po porade vyniesol verdikt.

Súd Alžbete vraždu manželov nedokázal. Vraj bolo proti nej nedostatok priamych dôkazov a vražedná zbraň sa do dnešného dňa nenašla.

"Konanie nebolo dokázané spáchanie obzvlášt závažného zločinu vraždy a obžalovaná bola uznaná za vinu zo zločinu porušovania domovej slobody," informovala hovorkyňa krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. 

"My tvrdíme, že obžalovaná je nevinná, a to rozhodol aj súd. V podstate nemáme vraha, ale to je na vyšetrovateľoch aby práve toho vraha našli," hovorí obhajca obžalovanej Michal Antal. Rodina po verdikte, len ťažko hľadala slová. Od začiatku boli presvedčení, že ich milovaných rodičov zniesla brutálnym spôsobom ich príbuzná.

Alžbeta za porušovanie domovej slobody dostala 4 roky. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Najčítanejšie správy