Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nočné mory policajtov: Výstroj, výzbroj, autá...
Zdielať na
Krimi

Nočné mory policajtov: Výstroj, výzbroj, autá...

Policajti: Vozový park PMJ-čky je ako autovrakovisko

Najviac otázok nám prišlo od bratislavských PMJ-čkarov. Pýtajú sa, prečo je rozdiel vo výstroji medzi nimi a ich kolegami z iných miest.

„Naši nadriadení nám zakázali nosiť taktické vesty, ktoré sú pri služobnom zákroku veľmi potrebné. Pri zákroku musím držať vysielačku v ruke, alebo si ju dať do vrecka, kde ju nepočujem. Iba takto môžem mať obidve ruky voľné,“ píše jeden z policajtov.

Prezident Policajného zboru SR Ján Packa hovorí, že taktické vesty sú súčasťou výstroje, ktorá chráni policajta. „Malo by byť samozrejmosťou ich používať,“ dodáva.

Ďalšia otázka je o obuškoch. PMJ-čkari z Bratislavy píšu, že im zobrali obušky typu magnum, a ostali im iba gumené. Ich účinok je však podľa nich smiešny. Keď chcú zakročiť a zahnať sa, guma sa ohne a najskôr takpovediac zbijú samých seba, a až potom páchateľa.

„Teleskopické obušky sú doplnková výbava pre špeciálne jednotky, ja si myslím, že by mali mať gumené magnum. Podmienka je, že budú vystužené oceľovým prútom tak, aby boli bezpečné pre používanie policajtov,“ vysvetľuje prezident PZ.

„Vozový park PMJ-čky je ako autovrakovisko.“ S týmito slovami začína množstvo ďalších emailov. „Každý vagabund jazdí na aute s obsahom dva litre. My na aute s obsahom 1,4 a s najazdenými 200 000 km sme každému páchateľovi iba na smiech. Žiadna naháňačka neprichádza do úvahy. Takto sa nám cez okienko iba smejú,“ sťažujú sa policajti.

 „To si myslím, že je skôr problém autoparku PMJčky v Bratislave, pretože ostatné sú menšie, čiže sú vybavené novými vozidlami. Bratislavská PMJ je vybavená čiastočne, budeme v tom pokračovať. V tomto roku by mali prísť džípy pre špeciálne jednotky a plus ďalšie vozidlá,“ odkazuje Packa svojim podriadeným bratislavským kolegom.

Sledujte video, v ktorom sa dozviete aká nočná mora trápi Jána Packu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy