Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zastaviť premávku môže policajt aj na polhodinu
Zdielať na
Krimi

Zastaviť premávku môže policajt aj na polhodinu

Pri organizovaných cyklistických pretekov tak dbá o bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky

Pán Radoslav sa nepotešil, keď ho v aute na ceste z Martina do Prievidze zastavili policajti, presnejšie zastavili cestnú premávku až na pol hodinu. Dôvodom bol prechádzajúci pelotón cyklistov.

Pána Radoslava zaujíma, či je v poriadku, keď policajt jednoducho zastaví premávku až na taký dlhý čas.

Policajt môže zastaviť premávku kvôli organizovaným cyklistickým pretekom, a je to z toho dôvodu, že sa zabezpečuje bezpečnosť aj cyklistov, aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ vysvetľuje prezident PZ Ján Packa. 

Pán Karol sa zase sťažuje, že nedávno dali policajti na jednu stranu ulice zákaz vjazdu pre autobusy a on si nevie vysvetliť prečo.

Packa si myslí, že je to kvôli bezpečnosti cestnej premávky: „Dopravná značka z jednej strany ulice je zrejme kvôli tomu, že tam asi nevojdú dva autobusy vedľa seba."

Istému Trebišovčanovi sa nepáči, že na širokej hlavnej ceste dalo mesto vyznačiť šikmé parkovacie pruhy. Vodič tak musí na cestu cúvať. Pán Radovan sa pýta, či je toto v poriadku.

„Vzhľadom na parkovacie možnosti je treba niekde parkovať a vodič pri vychádzaní na hlavnú cestu aj z parkovacieho boxu musí dávať pozor,“ radí Ján Packa. 

Asi okolo tretej hodiny v noci zastavili policajti jedného Bratislavčana neďaleko  Istropolisu. Povedali mu, že išiel na červenú.

On s policajtmi nesúhlasil a tvrdil, že bola ešte oranžová. Policajti si však od muža napriek tomu vypýtali 2200 korún, a to bez bločkov a potvrdenky.

„Tu len poprosím pána, aby nám dodal, alebo mne dodal údaje presné kedy sa to stalo, v ktorom čase, vec preveríme a oznámime mu výsledok,“ radí aj poslednému Ján Packa z Policajného zboru Slovenskej republiky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy