Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dôchodkyňu na vlastnom pozemku napadol pes. Podobnú hrôzu pritom zažila len nedávno
Zdielať na

Dôchodkyňu na vlastnom pozemku napadol pes. Podobnú hrôzu pritom zažila len nedávno

NACINA VES / Nepríjemný zážitok má za sebou 69-ročná dôchodkyňa z obce Nacina Ves - časť Vybúchanec. Na jej vlastnom pozemku ju napadol ázijský ovčiak, ktorý ušiel svojmu majiteľovi z dvora rodinného domu. Žena skončila po útoku so zlomenou rukou. Podobnú hrôzu pritom zažila len pred pol rokom. Na ulici na ňu vtedy zaútočil pes iného majiteľa a spôsobil jej zranenia na celom tele.

69-ročná pani Marta bola na záhrade svojho rodinného domu, keď si pár metrov od seba všimla dvoch psov. Ázijský ovčiak k nej náhle pribehol a bezdôvodne na ňu zaútočil. "Začal štekať po mne a hrýzť. Ako mi tu trhal ruku, ja už som spadla na zem, ešte som brucho udrela, prsník," povedala Marta, ktorú napadol pes. "To je plemeno veľké asi mne po pás a váha asi 80 kg," vyjadril sa Eduard, zať napadnutej ženy.

​Svedkom útoku bol zať napadnutej ženy, ktorý jej pribehol na pomoc. Pes medzitým stihol ujsť, no dôchodkyňa skončila s dohryzenými rukami. "Mne to krvácalo, liala sa krv, veď to som všetko mala vytrhané," prezradila Marta. Príbuzný zranenej ženy privolal na pomoc záchranárov, ktorí ju previezli na ošetrenie do nemocnice. "Ruka zlomená, pozošívaná, lebo tu taká bola diera vytrhaná," povedala Marta.


"Potom po čase prišla manželka majiteľa psa, ktorá povedala, že celý čas hľadá psov, lebo jej ušli. Tak hovorím, že celý čas ich nehľadáte, lebo na ulici nikto nebol. Až teraz ich hľadáte, keď niekoho pohryzli," vyjadril sa Eduard. Psy ušli z oploteného pozemku rodinného domu. Podľa ich majiteľa sa to doposiaľ ešte nikdy nestalo.


"Asi cez tú bránu ušiel. Bola vtedy búrka a vietor asi otvoril. Je mi to ľúto, že ju pohrýzol, ale čo mám urobiť. Už sa to nedá vrátiť späť," povedal majiteľ psa. Pritom len prednedávnom prežila žena podobný útok psa. Na ulici cestou do kostola na ňu zaútočil kaukazský ovčiak. Zranenia, ktoré jej spôsobil má na tele dodnes. "Ja som celá v sadre bola, ruka zlomená, toto pozošívané, hlava zošitá," prezradila Marta. "Polícia vec preveruje ako podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví," uviedol hovorca KR PZ Košice Jaroslav Ličák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy