Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Panika v Trnave! Mladík vraj šíri HIV
Zdielať na
Krimi

Panika v Trnave! Mladík vraj šíri HIV

Šestnásťročný chlapec nakazený HIV vraj šíri chorobu v Trnave

Táto informácia sa začala pred niekoľkými dňami šíriť na internetových fórach. Nakazený chlapec podľa výpovede jedného návštevníka preniesol túto nebezpečnú chorobu injekčnou striekačkou aj na jednej diskotéke na mladého muža.

Okrem toho, že mu vraj vpichol do tela nainfikovanú krv, vložil mu do vrecka lístok s odkazom: Už si aj Ty HIV pozitívny. Mnohí Trnavčania prepadli panike a boja sa, že tento mladý muž by mohol nakaziť aj ich. Niektorí však tieto informácie chápu len ako žart a planý poplach.

Pripisujú to šíreniu podobnej informácie, ktorá  sa dostávala medzi ľudí pred pár rokmi. Vtedy sa šírila fáma, že nejaký mladý muž necháva striekačku na sedadle v kine.

Či sa mladík naozaj pohybuje so striekačkou po Trnave, by mala potvrdiť polícia. Tá však žiadne informácie zatiaľ nemá, pretože nikto sa zatiaľ  v súvislosti s týmto prípadom  na polícii neohlásil. Po mladíkovi však pátrali, aby tak pre istotu predišli jeho nerozvážnemu ohrozovaniu ďalších ľudí.

"Polícia vlastným operatívnym šetrením okolnosti preverila, pričom sa uvedené informácie nepotvrdili. Ide teda iba o fámu," povedala hovorkyňa KR PZ v Trnave Petra Kredatusová.

Aj napriek tomuto stanovisku polície sa Trnavčania naďalej obávajú, že mladý muž sa naozaj v Trnave nachádza. Českí policajti sa totiž už vyše roka snažia nájsť 16-ročného Jakuba z Liberca, ktorý ma tiež HIV. Živil sa ako prostitút v Prahe a mohol odísť na Slovensko.

Vyrastal vo výchovnom ústave v Chrastave, odkiaľ utiekol a dostal sa medzi ľudí, ktorí sa živia "najstarším remeslom". Ohrozovať môže najmä homosexuálov, pretože práve im poskytoval sexuálne služby. Údajne sa vydáva za svojho o tri roky staršieho brata Patrika a má pri sebe aj jeho občiansky preukaz.

V prípade, že sa potvrdí, že chlapec naozaj šíri HIV, dopúšťa sa podľa právnika Róberta Dobrovodského závažného trestného činu a hrozí mu odňatie slobody od 3 do 10 rokov. Ako mladistvému by sa mu trest skrátil na polovicu. Vyšetreniu tohto prípadu môžete pomôcť aj vy. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli, volajte na číslo 158.

Zdielať na

Najčítanejšie správy