Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po incidente vo vlaku skončil sprievodca v nemocnici. Za všetko mohlo rúško
Zdielať na

Po incidente vo vlaku skončil sprievodca v nemocnici. Za všetko mohlo rúško

MEDZILABORCE / Pre chýbajúce rúško sa vo vlaku odohral incident. Po tom, ako sprievodca cestujúceho upozornil, že prekrytie nosa a úst je nevyhnutné, agresívny muž ho udrel päsťou do tváre. Sprievodcu museli ošetriť v nemocnici.

Stalo sa to okolo piatej popoludní na železničnej stanici v Medzilaborciach. Do vlaku nastupovali viacerí cestujúci, pričom niektorí z nich nemali rúško. Podľa  informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania tá istá skupina osôb bola bez rúška aj deň predtým. Navyše sa chceli odviezť aj bez cestovného lístka. 

"Cestujúci chcel bez ochranného rúška nastúpiť do vlaku, pričom bol viackrát upozornený, že rúško vo vlaku je povinné," vyjadril sa hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Na každých dverách vlaku je upozornenie, že vstup a pobyt vo vlaku je možný len s rúškom alebo iným vhodným prekrytím nosa a úst. Cestujúci si však rúško nenasadil, no namiesto toho sprievodcovi uštedril ranu päsťou rovno do tváre.  "Zároveň bol agresívny a zjavne pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky," poznamenal hovorca ZSSK Kováč. 

Pre sprievodcu sa incident skončil ošetrením v humenskej nemocnici. "Pacient bol ambulantne ošetrený a prepustený do domáceho liečenia," informovala hovorkyňa nemocnice v Humennom ana Fedáková.  Mal dostať úder päsťou v oblasti ľavého oka. Národný dopravca incident eviduje ako pracovný úraz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy