Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda na Kysuciach. Zomrelo 14-ročné dievča, mladík bojuje o život
Zdielať na

Nehoda na Kysuciach. Zomrelo 14-ročné dievča, mladík bojuje o život

ŽILINA / V pondelok popoludní krátko po tretej hodine na Kysuciach vyhasol pri dopravnej nehode život 14-ročného dievčaťa. Posádka auta smerovala do obce Belá. Osemnásťročný vodič stratil nad autom kontrolu a narazil do zvodidiel. Zasahovali všetky záchranné zložky aj vrtuľník.

Štvorica mladých ľudí smerovala do Belej na zmrzlinu, v Radôstke havarovali a skončilo to mimoriadne tragicky.

"Mladé dievča utrpelo po náraze zranenia, ktoré neboli zlúčiteľné so životom a ani záchranári, ktorí sa ju snažili resuscitovať jej už nedokázali pomôcť," uviedla hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Pri pohľade na Golf, ktorý zostal zakliesnený medzi zvodidlami a oplotením až mrazilo. Zvodidlá prerazili čelné sklo na vodičovej strane, prešli celým interiérom a vyšli zadnými bočnými dverami.

"Osemnásťročný vodič z doposiaľ presne nezistených príčin pri prejazde tiahlou ľavotočivou zákrutou prešiel s vozidlom na pravú krajnicu, kde narazil do zvodidiel a oplotenia rodinného domu," informuje hovorca žilinskej polície Radko Moravčík.

Mladý vodič mal policajtom tvrdiť, že mu do jazdného pruhu vošlo nákladné auto a tomu sa vraj chcel vyhnúť. Túto verziu bude polícia preverovať, už si vyžiadali kamerové záznamy z obce.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, vrtuľník pristál medzi domami.

"Posádka leteckých záchranárov si prevzala do svojej starostlivosti ťažko zraneného 18-ročného muža, ktorého hasiči museli vyslobodiť. Utrpel poranenia hlavy so stratou vedomia, úraz hornej končatiny a ďalšie vnútorné poranenia," hovorí Hopjaková. Záchranári ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a vrtuľník ho následne previezol do za nemocnice.

"Leží na jednotke intenzívnej starostlivosti vo vážnom stave," dodáva hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Vodiča a jedného zo spolujazdcov, previezli záchranári do kysuckej nemocnice v Čadci. Hospitalizovaní sú na úrazovej chirurgii, zranenia majú ľahšie. "Jeden má pomliaždený hrudník, zlomenú pätu a jeden z účastníkov má aj pozitívny test na drogy," uviedol riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld.

"U vodiča alkohol dychovou skúškou zistený nebol , príčina nehody v štádiu zisťovania," povedal Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy