Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Mladíci, ktorí brutálne napadli manželov v MHD, už poznajú svoj trest
Zdielať na

Mladíci, ktorí brutálne napadli manželov v MHD, už poznajú svoj trest

BRATISLAVA / V kauze dobitého manželského páru v bratislavskej MHD už padol rozsudok. Dvaja bývalí kamaráti strávia za mrežami niekoľko rokov. Jeden z útočníkov musí manželom vyplatiť odškodné. K brutálnemu útoku došlo ešte koncom mája minulého roka. Žena skončila dobitá a krvavá so zlomenou tvárou. Manžel dostal niekoľko rán päsťami do hlavy.

​Konflikt v autobuse, ktorý smeroval do bratislavskej Dúbravky začal potom, ako skupina mladíkov v autobuse fajčila, vulgárne nadávala a do manželov hodila mokrú ponožku.

Po napomenutí a verbálnom konflikte medzi manželmi a mladíkmi došlo k útoku. Ondrej minimálne piatimi ranami päsťou udrel muža do hlavy. Jednu ranu zinkasovala aj jeho manželka. Tú museli ratovať záchranári a podstúpila aj operáciu zlomenej čeľuste.

Okrem toho, sa obžalovaní poškodeným vyhrážali, že ak pôjdu na políciu tak ich zabijú. Ondrej sa k útoku od začiatku priznával, ale odmietal, že by sa manželom vyhrážal. Naopak Stano od prvého pojednávania trval na svojej nevine a pred súdom tvrdil, že manželov pred Ondrejom bránil a nikomu sa nevyhrážal. "Ja som nevinný, urobil to ten za mnou," povedal na súde Stano. 

Po takmer roku od brutálneho útoku v pondelok padol rozsudok. Ondrej so Stanom sa od ich obvinenia nachádzajú vo väzbe. Hlavné pojednávanie sa začalo okolo 12:00 na poludnie. Eskorta z väzby obžalovaných na Okresný súd nepriviezla. Pojednávalo sa online, cez telemost.

"OS Bratislava IV rozsudkom zo dňa 04. 05. 2020 uznal obvinených za vinných a odsúdil obžalovaného O. Á. na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 4 roky so zaradením do ÚVTOS s minimálnym stupňom stráženia a uložil mu ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Ondreja uznali za vinného z ublíženie na zdraví, výtržníctva a vydierania. Mladík musí poškodenej žene zaplatiť odškodné 4008 eur a jej partnerovi 436 eur.

"Obžalovaného S. G. uznal súd za vinného a odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere 3 roky so zaradením do ÚVTOS s minimálnym stupňom stráženia a uložil mu ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," dodal Adamčiak. Súd Stana uznal vinným z vydierania. U výšky jeho trestu pravdepodobne zavážilo aj to, že bol v podmienke. Mal totiž problémy so zákonom aj v minulosti.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, obe procesné strany si ponechali lehotu na odvolanie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy