Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lekár zrazil chodca, zraneniam podľahol. Šokujúce je, že namiesto pomoci z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Lekár zrazil chodca, zraneniam podľahol. Šokujúce je, že namiesto pomoci z miesta nehody ušiel

STREČNO / V utorok v podvečerných hodinách došlo k dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život chodca. K nehode došlo medzi Žilinou a Martinom. Vodičom mal byť lekár, ktorý sa z miesta nešťastia snažil utiecť. Spôsobil pri tom ďalšie dve nehody.

V utorok podvečer došlo na ceste medzi Žilinou a Martinom v katastri obce Strečno k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život človeka. "Podľa predbežných informácií mal vodič tmavej Škody Superb z doposiaľ nezistených príčin zachytiť chodca, ktorý na mieste podľahol svojim zraneniam," informovala polícia na svojom profile na sociálnej sieti. 

Podľa informácií TV JOJ bol vodičom skúsený lekár, chirurg Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Ten z auta vystúpil evidentne pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky. 

​Akoby toho nebolo málo, vodič auta po nehode nezastavil a snažil sa z miesta nešťastia utiecť. Pritom ako skúsený lekár mohol podať prvú pomoc. "Po kontakte s chodcom vodič nezastavil a pokračoval vjazde smerom na Martin," potvrdila polícia.

Pri úteku spôsobil ďalšie dve dopravné nehody. Vodiča chytila až policajná hliadka v Krpelanoch. "Následne bola u vodiča vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,94 promile," upresnila hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. 

55-ročný Peter triezvel v policajnej cele, kde zostáva aj naďalej. Lekárovi hrozí strata slobody až na desať rokov. "Vedenie nemocnice to vníma ako osobné zlyhanie lekára, čo nám je samozrejme veľmi ľúto, keďže ide o špičkového chirurga," uviedla hovorkyňa ÚVN Ružomberok Petra Dišková. 

Polícia zároveň žiada o pomoc prípadných svedkov nehody, ktorí majú k dispozícii záznam nehody alebo akékoľvek informácie, aby ihneď kontaktovali linku 158, prípadne napísali správu na oficiálnu facebookovú stránku Polície Slovenskej republiky. 

Prípad tragickej nehody autobusu pri Nitre: Na mieste robili vyšetrovací pokus: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy