Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Náčelník mestskej polície v Bratislave po nehode nafúkal, ponúkol svoju funkciu
Zdielať na

Náčelník mestskej polície v Bratislave po nehode nafúkal, ponúkol svoju funkciu

BRATISLAVA / Šéf mestských policajtov a bývalý vyšetrovateľ prípadu Gorila mal nehodu. Podľa vlastných slov dostal mikrospánok. Políica mu namerala zvyškový alkohol.

Gajdoš dostal mikrospánok, svojim autom zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Nikto iný sa pri nehode nezranil. 

Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom. "Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého.Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol," uviedol vo svojom vyjadrení Marek Gajdoš. 

"Nápor na každého z nás je teraz obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie," povedal Gajdoš. 

"V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu," uviedol Gajdoš vo videu. 

"Mal som s náčelníkom mestskej polície veľmi dlhý rozhovor o celej situácii aj o tom, čo jej predchádzalo. Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie," uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo. "Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu," dodal Vallo. 

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa vyjadril, že s náčelníkom mestskej polície mal dlhý rozhovor. Rozhodovanie o tom, či Gajdoš vo svojej funkcii skončí, ale podľa Valla nie je ľahké. "Rozumiem, že odo mňa sa teraz očakáva rozhodnutie. A musím povedať, že to nie je ľahké. Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze," dodal Vallo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy