Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smrteľná nehoda v Žiline. Vysokozdvižný vozík sa prevrátil na 63-ročného muža
Zdielať na

Smrteľná nehoda v Žiline. Vysokozdvižný vozík sa prevrátil na 63-ročného muža

ŽILINA / Ráno krátko pred siedmou sa v Žiline na Bytčickej ulici prevrátil vysokozdvižný vozík. Smrteľne zranil 63-ročného muža, ktorý sedel za jeho volantom. Tragédiu, ktorá sa stala na Veľký piatok vyšetrujú policajti, no pracovným úrazom sa už zaoberajú aj inšpektori práce. Tí zisťovali aj to, prečo bol v tento deň Gabriel v práci.

Za volantom vysokozdvižného vozíka skoro ráno sedel 63-ročný Gabriel, veľký a ťažký balvan chcel previezť na blízke parkovisko, aby ním prekryl otvorenú šachtu.

"Došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k prevráteniu vysokozdvižného vozíka, ktorý zavalil 63-ročného muža," uviedol hovorca polície v Žiline Radko Moravčík. 

Gabrielovi sa snažil pomôcť kolega aj náhodný svedok, prevrátený stroj dvíhali druhým vozíkom. Vozík sa im síce podarilo nadvihnúť, mužovi, ktorého pritlačil, už nedokázali pomôcť

"Muž utrpel devastačné poranenia, ktoré neboli zlúčiteľné so životom a lekár musel skonštatovať smrť," informovala hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Katarína Načiniaková. "V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia," dodáva Moravčík. Prečo bol Gabriel na Veľký piatok v práci, nezisťovali len kriminalisti, na miesto prišiel aj zamestnanec inšpektorátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy