Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Členovia mafiánskej skupiny takáčovcov chcú ísť na slobodu. V prípade siedmich z nich už sudca rozhodol
Zdielať na

Členovia mafiánskej skupiny takáčovcov chcú ísť na slobodu. V prípade siedmich z nich už sudca rozhodol

BANSKÁ BYSTRICA / O členoch jednej z najvplyvnejších skupín na západnom Slovensku vo štvrtok rozhodoval Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. 13-tich mužov, vrátane bratislavského advokáta, zadržali ešte koncom októbra počas policajnej akcie Apač. Obvinení skončili vo väzbe a teraz chcú ísť na slobodu.

​Zbor väzenskej a justičnej stráže priviezol obvinených mužov do Banskej Bystrice, rozhoduje sa v budove Špecializovaného trestného súdu.

​Vo väzbe skončili ešte koncom októbra. 13-ti muži obvinení z hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví či nedovoleného ozbrojovania boli zadržaní počas policajnej akcie s krycím názvom Apač.

Všetci vtedy skončili vo väzbe, vrátane bratislavského advokáta, ktorý mal byť pre skupinu takáčovcov činný. Okrem vydierania mal navádzať aj na krivú výpoveď.

Obvinení takáčovci chcú ísť teraz po mesiacoch strávených vo väzbe na slobodu. Požiadali o prepustenie. V prípade 7-mich mužov už sudca rozhodol a ich návrhu nevyhovel. Vo štvrtok a v piatok rozhoduje o osude ďalších z obvinených mužov.

Viac o prípade sa dozviete aj v nasledujúcom archívnom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy