Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slováci a Česi žijúci v Nemecku majú obavy o zdravie. Tamojší sa pred koronavírusom údajne vôbec nechránia
Zdielať na

Slováci a Česi žijúci v Nemecku majú obavy o zdravie. Tamojší sa pred koronavírusom údajne vôbec nechránia

NEMECKO/SLOVENSKO / Aj keď sú vyspelejší národ, mohli by sa od nás učiť - zhodli sa študent i vodič autobusu žijúci v Nemecku. Obaja tvrdia, že Nemci koronavírus doteraz podceňovali a nijako sa nechránia. Slováci majú obavy o svoje zdravie.

V rámci Európy sme skutočne malým štátom, no podľa Slovákov, ktorí nás oslovili, si môžu ľudia z vyspelého Nemecka brať príklad od nás - ľudí z malého Slovenska.

Študent i vodič, ktorí oslovili štáb TV JOJ, sa nepoznajú, no pozorne sledujú dianie na Slovensku i v Čechách. Zo správania Nemcov sú šokovaní. Obaja sa chránia, ale u miestnych vyvolávajú len úsmev. "Nikto okrem mňa nemá rúško, všetci sa na mňa pozerajú, akoby som spadol z Marsu, niektorí sa aj pousmejú," povedal nám Mark, študujúci v Nemecku.

Obaja tvrdia, že Nemci sa nijako nechránia, hoci aj tam sú médiá plné správ o koronavíruse a stúpajúcich počtoch nakazených. Podľa oboch sú ulice plné ľudí, školy sú síce zatvorené a časť obchodov tiež, no ľudia sa ďalej stretávajú vo veľkých skupinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy