Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V stredu skončili v putách. Všetkých potopila konverzácia s Kočnerom
Zdielať na

V stredu skončili v putách. Všetkých potopila konverzácia s Kočnerom

BRATISLAVA / Sudcovia, bývalá sudkyňa, správkyňa konkurznej podstaty, jedna advokátka a dvaja ďalší ľudia. Všetkých zjavne potopila najmä komunikácia z mobilu Mariana Kočnera a pred časom zadržaných mobilov sudcov.

Monika Jankovská - Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti.

Krajská sudkyňa v Bratislave. Podľa komunikácie v aplikácii Treema patrila medzi Kočnerove kontakty, s ktorými komunikoval najintenzívnejšie. On sa o nej vyjadroval ako o svojej opičke. Písala si s ním o chode rezortu spravodlivosti, ale aj o tom, že jej pomôže do súdnej rady. Jankovská mala na oplátku Kočnerovi okrem iného zabezpečovať hladký priebeh zmenkových káuz. Za ktoré bol Kočner nedávno zatiaľ neprávoplatne odsúdený.

Komunikácia Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou

"Miesto Mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička," napísal Kočner Zsuzsovej.

Zuzana Maruniaková - Sudkyňa Okresného súdu Bratislava 5. 

Zuzou v komunikácii s Jankovskou nazýval Marian Kočner sudkyňu Zuzanu Maruniakovú. Tá rozhodovala o Kočnerových zmenkách, v jeho prospech. Maruniaková je dnes tiež medzi obvinenými. S Kočnerom si nepísala. Úlohy mala dostávať sprostredkovane cez Jankovskú.

Komunikácia Mariana Kočnera s Monikou Jankovskou

MK: Nesmie to odročiť.
MJ: Nie, lebo ju sama zaj..em. Sľúbila to. Viackrát. Ja som z nej urobila to, čo je a prišiel čas splatiť dlh!!!!! Sľúbila to a sama dala návod a postup ktorý si dodržal. Tak prišiel čas aby teraz ona dodržala, čo sľúbila!

Andrea Haitová - Sudkyňa bratislavského krajského súdu.

Sestra Moniky Jankovskej. Haitovej meno sa tiež objavilo v súvislosti s Kočnerovými zmenkami. Mala byť členkou krajského senátu, ktorý by o zmenkách rozhodoval. To sa nestalo, lebo vec sa presunula na špecializovaný trestný súd. Kočner ju v komunikácii s Jankovskou prezývali Hrachová.


Komunikácia Mariana Kočnera s Monikou Jankovskou

MJ: Štvrtok je veľmi dôležitý. Ja si to uvedomujem
MK: Rozsudok musí byť excelentne napísaný. Bezchybne
MJ: To musím dať Denise. Zuza je absolútna hlupaňa.
MK: Dal by Boh aby to dostala Hrachová
MJ: Musí!!!!!

Denisa Cviková - Sudkyňa okresného súdu Bratislava I.

Z komunikácie medzi Kočnerom a Jankovskou vyplýva, že práve ona mala pripravovať podklady pre zmenkový rozsudok. A vôbec to nemalo byť zadatrmo.

MK: Denisa to zmákne
MJ: Ešte teraz píše
MK: Minule to napísala skvele
MJ: Ona je chytrá
MK: Predpokladám že rozdelíš Zuzinu odmenu aj pre Denisu
MJ: Nie. Deni dostane časť mojej. Niečo som tej p..i sľúbila a to treba dodržať.

No nielen Kočnerové zmenky podkladom pre rozsiahlu raziu. Medzi zadržanými sú aj správkyňa konkurznej podstaty Eva Timár Myjavcová, ktorá tiež s Kočnerom komunikovala.

Komunikácia Mariana Kočnera s Evou Timár Myjavcovou
ETM: Ahoj. Zajtra je dražba a ja nemám od tvojho záujemcu zloženú zábezpeku. Potrebujem vedieť, či zajtra príde, alebo nie.
MK: Nie. Príde tam Kuciak z Aktualít a ide o tom písať. Teraz to neviem urobiť. Už mi včera k tomu posielal otázky. Debil.

Toto je len zlomok z množstva zadržaných, ktorých mali obviniť okrem z korupcie, podplácania. Aj tí ďalší mali byť rovnako prepletení s Marianom Kočnerom

Polícia v stredu oficiálne potvrdila 18 zadržaných ľudí, ktorí môžu definitívne prísť o svoj talár. 13 sudcov, 1 bývalá sudkyňa, správkyňa konkurznej podstaty, advokátka a dve civilné osoby.

Vladimír Sklenka -
sudca okresného súdu BA I.
Medzi zadržanými chýba. Podľa informácií Televízie JOJ už od prvej razie uňho doma spolupracuje s políciou a usvedčuje ostatných. Jeho obvinenie mu prokuratúra odložila. Sklenkov advokát sa pre televíziu JOJ odmietol vyjadriť. Bratislavský sudca mal pritom tiež patriť na Kočnerovu výplatnú listinu.
.
Komunikácia Mariana Kočnera s Vladimirom Sklenkom
MK: Kedy si prídeš po vianočné?
VS: Budúci týždeň ak si tu.
MK: Jasné. Ako si povieš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy