Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd rozhodoval o väzbe pre ženu, ktorá v Bratislave opitá zrazila rodinu s kočíkom
Zdielať na

Súd rozhodoval o väzbe pre ženu, ktorá v Bratislave opitá zrazila rodinu s kočíkom

BRATISLAVA / 57-ročná revízna lekárka, ktorá si za volant sadla opitá a zrazila mladú rodinku s kočíkom, ide do väzby. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu v bratislavskej Petržalke. Zarážajúce na tom je, že ani nie pred pol rokom jazdila pod vplyvom alkoholu aj v Maďarsku a bola i na protialkoholickej liečbe.

V stredu na križovatke ulíc Jantárová - Šintavská v bratislavskej Petržalke nezvládla 57-ročná Katarína riadenie a pri odbočovaní vybehla na chodník a zrazila mladú rodinku s dvojmesačným dieťaťom v kočíku. Bábätku a ani otcovi sa našťastie nič nestalo, no matka skončila s poranenou hlavou a odreninami v nemocnici.

"Tí rodičia išli tu po chodníku, ona v podstate bránila ten kočík," uviedla svedkyňa nehody. "Pacientka je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," potvrdila hovorkyňa univerzitnej nemocnice Eva Kliská. 

Policajti dali vodičke fúkať. Hodnoty boli zarážajúce. Dve promile. Ani opakovanou dychovou skúškou hodnota neklesla. Okrem toho, že mala pri sebe väčšie množstvo alkoholu, predtým mala užiť lieky na depresie.

Policajti ženu zadržali a odviezli na policajnú stanicu. Po vytriezvení ju predviedli pred sudcu. Čo bolo po dvoch dňoch. Žena sa pred senát okresného súdu postavila krátko po dvanástej hodine popoludní. Policajti ju priviezli priamo z policajnej cely, kde bola od jej zadržania.

Revízna lekárka do budovy Okresného súdu v bratislavskej Petržalke kráčala za policajtmi odhodlane a pokojne. Po pár minútach sudca rozhodol. "Som plne vyhovel pani okresnej prokurátorke a vzal som pani doktorku do väzby z dôvodu obavy z pokračovania v trestnom konaní podobného druhu, pretože už bola v minulosti odsúdená, myslím v septembri, čo je nedávno OS v Moshoni za takisto za jazdu pod vplyvom alkoholu," uviedol sudca Roman Benedikovič. 

Sudca jej vtedy udelil peňažný trest a zákaz činnosti na dva a pol roka. Dokonca bola aj na protialkoholickej liečbe, ktorú mala predčasne ukončiť. Opäť si sadla za volant. No tentoraz narazila do ľudí a sudca bol aj napriek tomu, že ho požiadala o to, aby bola stíhaná na slobode, nekompromisný. Voči rozhodnutiu podala sťažnosť.

"Bude jej ustanovený advokát, ktorý bude mať svoju lehotu od doručenia písomného vyhotovenia toho uznesenia a vec pôjde na krajský súd," vysvetlil sudca. 

Napriek tomu, že mala dve promile alkoholu v tele si na okolnosti nehody pamätala. Dokonca tvrdila, že mladú rodinku na chodníku videla. To čo urobila oľutovala. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy