Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Začal sa proces desaťročia s mužom, ktorý svoju obeť stiahol z kože a potom si z nej ušil vestu
Zdielať na

Začal sa proces desaťročia s mužom, ktorý svoju obeť stiahol z kože a potom si z nej ušil vestu

KRAKOV / Vylákal ju k sebe domov, tam ju zviazal a zaživa stiahol z kože. Z nej si potom ušil vestu. U našich severných susedov sa pred súd postaví muž, ktorého médiá prezývajú „poľským Hannibalom Lectorom“.

Na krakovskom súde sa začal proces desaťročia, v ktorom je obžalovaný muž, ktorý mal pred vyše 20 rokmi zabiť mladú Katarínu a následne ju stiahnuť z kože. "Ja som nič neurobil," hovorí obžalovaný Róbert J. 

Pred súd sa postavil až tento rok po vyše roku v policajnej väzbe. "Môj klient od začiatku deklaruje, že je nevinný a veríme, že sa nám ho podarí očistiť od obvinení," uviedol jeho advokát Lukasz Chojniak. 

"Existuje predpoklad, že pôjde o veľmi dlhé konanie. Musíme vypočuť vyše 200 svedkov a desiatky znalcov z rôznych odborov," vyjadril sa okresný súd v Krakove. 

"Na vyšetrovaní sa podieľali kolegovia zo spojených štátov a francúzska. Experti z portugalska sa špecializujú na týranie a mučenie ľudí," vyjadril sa ešte v roku 2016 vyšetrovateľ. Výsluch zahraničných znalcov tak, zdá sa, bude kľúčový. Len samotné obvinenie voči mužovi má 400 strán a policajti aj naďalej v rieke hľadajú ďalšie dôkazy.

"Ešte aj teraz sem chodia policajti a prehľadávajú dno. Je to vec, ktorá pohoršila celé mesto," vraví miestny rybár. Z pojednávania je pritom úplne vylúčená verejnosť aj médiá s ohľadom na brutalitu celého prípadu. "Na žiadosť procesnej strany bola z pojednávania vylúčená verejnosť a to aj vo vzťahu k ďalším pojednávaniam," uviedol v stanovisku okresný súd. 

Obžalovanému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy