Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Plamene pohltili príbytok mnohočlennej rodiny. Dôvodom bol zrejme nedovarený obed
Zdielať na

Plamene pohltili príbytok mnohočlennej rodiny. Dôvodom bol zrejme nedovarený obed

RUDŇANY / Dve hasičské cisterny mierili podvečer do osady v obci Rudňany. Oheň tam likvidoval jednoduchú drevenú stavbu. Horiacej chatrči už hasiči pomôcť nedokázali, no ochránili aspoň susedné.

Drevená chatrč v osade začala horieť mnohočlennej rodine. V tom čase našťastie nikto nebol doma. Miestni hovorili, že domáca pani varila obed.

"Mali sme nahlásený požiar rodinného domu, ale po príchode na miesto sme zistili, že horí chatrč o rozmeroch 3x4 metre, ktorá už bola celkom zhorená," vraví veliteľ zásahu Stanislav Sedlák. 

Poriadne neskorý obed sa nekonal. Hrnce s jedlom zhoreli. Našťastie deti aj s matkou boli pri susedoch. "Šťastie som mala s deťmi, že vnútri som nebola. Jedlo som mala dnu, šaty pre deti, všetko, všetko mi zhorelo," hovorí nešťastná majiteľka chatrče Katarína Horváthová. 

Tu bývalo osem členov rodiny - šesť detí a dvaja dospelí. Miestni sú radi, že sa hasiči dorazili pomerne rýchlo. Silné plamene totiž mohli zachytiť aj vedľajšie chatrče.

Vyhorená chatrč začala horieť z vnútra. Miestni preto tušia, čo sa v príbytku mohlo udiať. "Z pece oheň vypadol vonku. Tam mala postele, periny. Možno že z toho horelo," myslí si suseda Zuzana Dunková. 

Zhorenisko preskúmal aj zisťovateľ príčin požiarov. Čo stálo za zničením príbytku je teda v štádiu vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy