Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Luxusný smartfón zadarmo poštou? Internetom sa šíri ďalší hoax
Zdielať na

Luxusný smartfón zadarmo poštou? Internetom sa šíri ďalší hoax

Archívna reportáž

Na sociálnej sieti koluje množstvo hoaxov. Dávajte si pozor na podvodné správy.

BRATISLAVA / Na sociálnych sieťach sa začal šíriť hoax, ktorý sa snaží zbierať osobné údaje.

Na Facebooku existuje podozrivá súťaž podľa ktorej, ak sa zúčastnite prieskumu, smartfón vám bude zaslaný zadarmo poštou. Aby súťaž nabrala akú-takú vážnosť podvodníci neváhali zneužiť marketingovú značku Slovenskej pošty.

Keď sa už do súťaže zapojíte, chcú od vás telefónne číslo a potom od vás požadujú, aby ste volali na ich priamu linku. Info z webu prieskumu: Cena hovoru je 2 EUR/minúta plus poplatky vášho operátora za prepojenie, hovory sa nahrávajú, iba pre zábavu 18+. Odpovedaním na otázky súhlasíte so zberom údajov.


Oficiálne stanovisko pre políciu SR poskytla Slovenská pošta: 
"Vážení zákazníci, dovoľujeme si Vás upozorniť, že sa opäť prostredníctvom sociálnej siete šíri podvodná súťaž pod značkou Slovenskej pošty. Prevádzkovateľom súťaže je neexistujúca spoločnosť. Odporúčame na podvodnú súťaž nereagovať.

Slovenská pošta nie je vyhlasovateľom súťaže, vyhradzuje sa voči takýmto podvodným aktivitám a robí právne kroky voči vyhlasovateľovi súťaže pre ochranu Vás, našich zákazníkov, ako aj spoločnosti.

V prípade potreby je pre Vás k dispozícii Zákaznícke centrum Slovenskej pošty na telefónnom čísle 0850 122 413 alebo emaile zakaznickyservis@slposta.sk."

Ako sa vyvarovať falošným správam sa dozviete z nasledujúcej reportáže.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy