Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rukojemnícka dráma v Trebišove. Syn držal násilím v byte vlastnú matku
Zdielať na

Rukojemnícka dráma v Trebišove. Syn držal násilím v byte vlastnú matku

TREBIŠOV / Rukojemnícka dráma sa v piatok odohrala v Trebišove. 25-ročný Dominik držal násilím v byte svoju vlastnú matku. Zamkol vchodové dvere a zabarikádoval sa s ňou v izbe. Zasahovať musel aj policajný vyjednávač.

​Pomoc privolala matka údajne psychicky chorého 25-ročného Dominika, ktorý ju v byte fyzicky napadol. Záchranári sa rozhodli, že ho prevezú do nemocnice. Mladý muž sa však na nich zahnal nožom. "Keďže muž nožom ohrozoval aj tam prítomných záchranárov, tí okamžite zalarmovali pomoc a z obavy o život vyšli z bytu von," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Mladík to hneď využil a zamkol vchodové dvere. Svojej matke zakázal vyjsť von z bytu. Sotil ju na zem a neskôr sa spolu s ňou zabarikádoval v jednej z izieb. "Potom, čo muž zistil, že žene sa podarilo telefonicky kontaktovať s políciou, zobral jej mobilný telefón a zamknutý s ňou ostal v izbe," dodala Ivanová.


"Viem, že ako rukojemníčku má matku. Taký problémový chlapec, to je všetko, čo viem," prezradil miestny obyvateľ. "Urobili sme to, že sme vypli plyn, keby tá osoba náhodou pustila plyn a ohrozila by celú bytovku," povedal veliteľ zásahu HaZZ Trebišov Marek Hreháč.


Rukojemnícka dráma sa odohrala v jednom z trebišovských panelákov. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, vrátane policajného vyjednávača. Ten sa snažil Dominika presvedčiť, aby sa dobrovoľne vzdal a otvoril dvere. On však na jeho slová vôbec nereagoval. Keďže policajti nemohli vedieť, čo sa deje za zamknutými dverami a či nie je niekto zranený, rozhodli sa konať.

"Kukláči preto do bytu násilne vnikli, obe osoby našli, muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode," zhodnotila Ivanová. Policajtom sa tak približne po dvoch hodinách podarilo ženu zo zajatia jej syna vyslobodiť. Našťastie, sa jej nič nestalo. Na Dominika, ktorý podľa našich zistení trpí schizofréniou už čakala posádka záchranárov. "Tá muža s poruchami správania a v sprievode polície previezla do trebišovskej nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.


Policajti v byte zaistili aj nože, ktorými mal muž ohrozovať záchranárov a zaslali ich na expertízu. Na prípade tak aj naďalej pracujú. "Trebišovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin obmedzovanie domovej slobody," dodala Ivanová.

Na boj o holý život sa zmenili sviatky pre ženu, ktorá sa chystala za známymi. Do jej auta nasadol muž so zbraňou a vyhrážal sa jej zabitím. Útočník nevedel povedať polícii, čo za jej prepustenie požaduje. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy