Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veterinár, ktorý napadol svoju ex-manželku, si vypočul rozsudok
Zdielať na

Veterinár, ktorý napadol svoju ex-manželku, si vypočul rozsudok

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici vyniesol definitívny verdikt v prípade 62-ročného veterinára, ktorý vlani v lete dobodal svoju ex-manželku. Boli viac ako 10. rokov rozvedení, ale bývali v spoločnom dome pri Lučenci. Pred samotným útokom muž užil lieky, ktoré zapil alkoholom. Žena našťastie prežila.

Žena po príchode domov odkladala potraviny do chladničky, keď k nej zozadu pristúpil jej ex-manžel s kuchynským nožom v ruke. Stihla sa otočiť a útok čiastočne odvrátila. Muž jej dopichal celé ruky, ale našťastie nezasiahol dôležité orgány.

"Záchranári ošetrili ženu, ktorá mala v oblasti rúk viacpočetné rezné rany. Po ošetrení pacientku transportovali do nemocnice v Lučenci," opisovala situáciu Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov Falck.

Za útok na exmanželku okresný súd 62-ročnému Jánovi uložil 2,5 ročný nepodmienečný trest. Muž sa odvolal a preto o prípade rozhodoval Krajský súd v Banskej Bystici.

"Krajský súd v Banskej Bystrici zamietol odvolanie obžalovaného ako nedôvodné a potvrdil rozhodnutie okresného súdu, ktorým súd uznal obžalovaného vinným z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," povedala Nina Uhrovičová, hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica. 

Odsúdený veterinár na súde svoj skutok oľutoval a povedal, že si vôbec nevie vysvetliť, prečo svoju ex-manželku napadol. Uviedol, že na samotný útok si dobre nepamätá. Za spáchaný čin mu pôvodne hrozil trest vo výške 5 až 12 rokov.

Obhajca Peter Kalafús vyhlásil: "Rozhodnutie súdu v prvom rade rešpektujem, čo sa týka výšky trestu, nakoľko trest bol znížený mimoriadne, pod dolnú hranicu trestnej sadzby."

Rozhodnutie súdu je právoplatné a nie je možné sa voči nemu odvolať.

Pripomeňme si, čo sa presne stalo v domácnosti napadnutej ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy