Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Cestujúci sa svojho ranného spoja nedočkali. Opitý muž im nabúral do autobusu
Zdielať na

Cestujúci sa svojho ranného spoja nedočkali. Opitý muž im nabúral do autobusu

ŽILINA / Ráno sa vo Varíne pri Žiline stala dopravná nehoda. 41-ročný František pod vplyvom alkoholu nabúral do autobusu, ktorý mal o pár minút odniesť ľudí zo zastávky. V čase nehody v ňom sedel vodič.

Do autobusu zozadu narazilo osobné auto. Keď jeho vodičovi dali policajti fúkať, zistili že si za volant nesadol triezvy. Staršie BMV šoféroval 41-ročný František o desiatej ráno. V krvi mal v tom čase viac ako dve promile alkoholu. "Vodičovi osobného motorového vozidla bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 2,29 promile alkoholu," uviedla Nikola Kačkovič, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

V autobuse ešte cestujúci neboli, no vodič, 43-ročný Jaroslav v ňom už v čase nárazu sedel. Práve sa chystal na zastávku. "Stál na odstavnom parkovisku pred obecným úradom vo Varíne. Stál mimo cesty. Vodič mal odchádzať na pravidelný spoj zhruba o 5 minút," informovala Ivana Strelcová, hovorkyňa SAD Žilina. Cestujúci sa ho ale pre nehodu, ktorú zavinil opitý vodič nedočkali. "Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar, v súvislosti s touto dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," potvrdila Nikola Kačkovič. 

Sedem dopravných nehôd autobusov zaznamenal za minulý rok dopravca v Žilinskom kraji, no škodových udalostí evidujú viac. K tým dochádza prevažne pre úzke cesty a nedisciplinovanosť šoférov a majiteľov áut. "Chceli by sme poprosiť vodičov, aby si uvedomili, že keď parkujú na úzkych cestách neprejde okolo nich autobus, neprejde okolo nich hasičské auto a celkom určite ani odhŕňač," dodala Ivana Strelcová.

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž. Na R2 vo štvrtok vodič zrazil statného medveďa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy